Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγριος καβγάς Παπακώστα-Βούλτεψη για τους «δηλωσίες» βουλευτές

Άγριος καβγάς Παπακώστα-Βούλτεψη για τους «δηλωσίες» βουλευτές

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή ο χαρακτηρισμός «δηλωσίες» που απηύθυνε η Σοφία Βούλτεψη προς τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές που δήλωσαν προκαταβολικά ότι στηρίζουν εν λευκώ όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή ο χαρακτηρισμός «δηλωσίες» που απηύθυνε η Σοφία Βούλτεψη προς τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές που δήλωσαν προκαταβολικά ότι στηρίζουν εν λευκώ όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η δεδηλωμένη του Μεγάρου Μαξίμου.

Η Κατερίνα Παπακώστα αντέδρασε λέγοντας ότι δεν δίνει εν λευκώ επιταγή στην κυβέρνηση, αλλά ότι δηλώνει πως στηρίζει όλα τα νομοσχέδια που είναι επ’ ωφελεία του λαού.

«Έχετε εξασφαλίσει μια πλειοψηφία με βουλευτές δηλωσίες που έκαναν δήλωση νομιμοφροσύνης. Ψήφισαν γα την Μακεδονία αλλά το πρόβλημα του δηλωσία είναι η πρώτη δήλωση. Μετά υπογράφει ό,τι του φέρουν» ανέφερε αρχικά η κυρία Βούλτεψη για να συνεχίσει παρά τις διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι, δηλωσίες διότι έκαναν δήλωση πανομοιότυπη όπως με άλλες εποχές. Τελείωσε τι να συζητάμε. Από εδώ και πέρα μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε. Κάνατε δήλωση ότι θα ψηφίζετε ό,τι σας φέρνει ο Τσίπρας. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου. Ετσι γουστάρατε και δώσατε την Μακεδονία».

Η κυρία Βούλτεψη συνέχισε την επίθεσή της προς την κυβέρνηση λέγοντας: «Ολο το 2018 ασχοληθήκατε μόνο με την παράδοση της Μακεδονίας. Ακόμα και όταν χάναμε 100 συνανθρώπους μας στο Μάτι ο Τσίπρας ήταν στο Μόσταρ με τον Ζάεφ. Αυτός ήταν ο πόνος σας να κάνετε τον Ζάεφ πρωτεξάδελφο του Μεγα Αλέξανδρου.Γιατί ξαφνικά χάλασαν τη συμμαχία Τσίπrας Καμμενος; Ο Θεοδωράκης που το έπαιζε μέγας μεταρρυθμιστής και τελικά το όραμά του κατέρρευσε ξαφνικά. Γιατί; Για τον Ζάεφ; Μας βάζει σε σκέψεις ότι κάνατε συναλλαγή».

«Με τι ασχοληθήκατε το 2018 εκτός από τον Ζάεφ; Δεν υπήρχαν κόκκινα δάνεια το 2018; Τι κάνατε; Τίποτα, Ζάεφ και ξερό ψωμί. Πληρώσατε το γραμμάτιο Μακεδονία και τώρα έρχεται το πρόβλημα των τραπεζών. Τώρα άντε πάλι να κλέψετε το ενδιαφέρον του λαού με το Σύνταγμα αν και υπάρχει – σοβεί το πρόβλημα των τραπεζών και θα εμφανιστεί. Στο μεταξύ όμως εσείς θα μας παρουσιάσετε ένα άλλο θέμα ίσως την Θράκη. Εχετε τον προσανατολισμό να δώσετε το ζήτημα εκλογής Μουφτή. Λέει ο Τσίπρας ότι δεν είναι θέμα διμερές αλλά ότι ο ίδιος το θέλει. Ελα όμως το θέλω του να συμπίπτει με τα θέλω του Ερντογάν. Και πως συμπίπτουν τα θέλω του με τα θέλω του Ζάεφ και του Ερντογάν; Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε φυλλάδια στην μειονότητα στα τούρκικα και υποσχέθηκε εκλογή μουφτή» είπε η κυρία Βούλτεψη.

Απαντώντας η κυρία Παπακώστα ανέφερε «Προφανώς κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν κατανοήσει το περιβάλλον που ζούμε. Εγώ δεν μιλώ με τροπο που συνάδει με τρόπο τσακώνομαι για μπουγάδα. Κινδυνεύει να μας δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Οτιδήποτε λέγεται στην βουλή έχει χαρακτήρα νομικής δέσμευσης. Λυπάμαι γιατί η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ούσα κόρη ανθρώπου που πολέμησε ενάντια σε όσους επέβαλλαν δηλώσεις. Ηρθε να το πει γιατί οι συνάδελφοι ψηφίζουν νομοσχέδια με τα οποία συγκλίνουμε για το καλό του λαού».

Σε υποστήριξη της κυρίας Παπακώστα έσπευσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. «Ακούμε για δηλωσίες, ρετάλια και κουρελούδες. Ολη αυτή η φρασεολογία δηλητηριάζει και γεμίζει τοξικότητα το ναό Δημοκρατίας και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα. Γνωρίζετε ποιοι αποσπούν πολιτική υπεραξία. Η βουλή απαρτίζεται από βουλευτές και το σύνταγμα είναι σαφές. Κάθε βουλευτής αποφασίζει κατά συνείδηση» είπε για να λάβει άμεση απάντηση από την κ. Βούλτεψη.

«Μίλησα από το βήμα και είπα γνώμη μου. Δεν μπορεί να με ανακαλεί στην ταξη ούτε η Βάκη ούτε η Παπακώστα. Η Βάκη μας έλεγε μνημονιακούς πραξικοπηματίες. Είστε οι πιο ανίκανοι να μας κάνετε υποδείξεις. Εγώ δεν αναφέρθηκα στο όνομα της Παπακώστα. Είπα ότι όποιος κάνει δήλωση είναι δηλωσίας. Η Παπακώστα έκανε δήλωση εμείς δεν κάναμε. Θα μιλώ για τα εθνικά και για το Σϋνταγμα και για ο,τι θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα. Λογαριασμό δίνω στον λαό. Όχι σε εσάς που τρομάζετε που θα λογοδοτήσετε για τη Μακεδονία και Θράκη» τόνισε η κυρία Βούλτεψη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024