Πολύ καλά πήγε το τέταρτο τρίμηνο του 2018 για τη Microsoft, η οποία εμφάνισε άνοδο πάνω από 10% τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη της, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα σχεδόν 32,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη σχεδόν 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Ακόμη μια φορά τα οικονομικά αποτελέσματα υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και οι επενδυτές μάλλον δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται, καθώς οι μετοχές της Microsoft κινήθηκαν ελαφρώς καθοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση.

Η εταιρεία συνεχίζει να δίνει ολοένα μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα του υπολογιστικού «νέφους» (cloud computing), όπου πλέον θεωρείται το No 2 και ισχυρός ανταγωνιστής της κάποτε ακαταμάχητης σε αυτό το πεδίο Amazon.

Οι πωλήσεις του Azure, της βασικής υπηρεσίας της στο «νέφος», αυξήθηκαν κατά 76% σε σχέση με πριν από ένα έτος.

Τα συνολικά έσοδα από τις δύο κυριότερες υπηρεσίες «νέφους» (Azure και Office 365) έφθασαν τα 9 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 48%.

Οι πωλήσεις των προϊόντων της στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι οποίες περιελάμβαναν και την εορταστική περίοδο, ήταν επίσης θετικές, καθώς σημειώθηκε αύξηση 39% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017 στις πωλήσεις ταμπλετών και φορητών υπολογιστών Surface.

Όμως, οι πωλήσεις του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος Windows εμφάνισαν μείωση.

Η εταιρεία δείχνει πάντως να έχει αναγεννηθεί. Στο τελευταίο τρίμηνο πέρσι κατά διαστήματα ξεπέρασε την Apple και την Amazon και έγινε αυτή η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.