Αποκάλυψη Κουμουτσάκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχωρούσε το «Μακεδονία» από το 2008
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε έγγραφα στη Βουλή αποκαλύπτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2008 είχε παραχωρήσει τον όρο «Μακεδονία» στη ΠΓΔΜ
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Κουμουτσάκος παρουσίασε έγγραφα αποκαλύπτοντας ότι: «Στις 17 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν το Βουκουρέστι (σ.σ. 2008), υιοθετούσατε ψήφισμα, στο οποίο αναγράφεται αυτολεξεί: «Δεν υπάρχει κανένα εθνικό συμφέρον που να διακυβεύεται, αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία». Δηλαδή το Μακεδονία».
«Αυτή ήταν η θέση σας. Κατάπτυστη θέση. Και διαβάζω μερικές υπογραφές: Κώστας Γαβρόγλου. Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, τότε πανεπιστημιακός, τώρα υπουργός της κυβέρνησής σας. Ο κ. Άγγελος Τσέκερης, τον γνωρίζετε και η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, που την γνωρίζετε επίσης πολύ καλά, όπως και όλο το πανελλήνιο» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Τότε, η προεδρεύουσα κυρία Χριστοδουλοπούλου σχολίασε: «Είμαι υπερήφανη που το υπέγραψα».
- Ιράν: Αναφορές ότι οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον πολεμικά πλοία και στρατεύματα – Εκρήξεις συγκλονίζουν την Τεχεράνη
- Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου μετά τις σκληρές δηλώσεις της για τη δίκη
- Άσκηση: Εσύ ξέρεις τη μέθοδο HLM;
- Με βροχές και σκόνη σήμερα ο καιρός – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
- Μάρτιν Σκορσέζε και «Star Wars» πάνε μαζί; Από φέτος, ναι
- Gen Z: Πως βλέπουν οι γυναίκες το μέλλον;


