Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλά επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ύστερα από τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα το τέταρτο τρίμηνο, που επιβεβαίωσαν την επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία, με το 2018 να αποτελεί την χρονιά με τον ασθενέστερο ρυθμό ανάπτυξης από το 1990.

Στις 10:25 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%, συμβαδίζοντας με τον γερμανικό DAX, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,1% χάρη στις ισχυρές πετρελαϊκές μετοχές.

Με τις αμερικανικές αγορές να παραμένουν κλειστές για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο όγκος συναλλαγών πιθανόν να διαμορφωθεί σε χαμηλά επίπεδα, αν και οι επιχειρηματικές ειδήσεις συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η γερμανική εταιρία χημικών Henkel σημείωσε βουτιά 5% αφού ανακοίνωσε αυξημένες επενδύσεις σε νέα εμπορικά σήματα, στο μάρκετινγκ και την ψηφιοποίηση.

Η προσοχή ήταν στραμμένη και στις εκθέσεις των αναλυτών. Η μετοχή της Air France ενισχύθηκε κατά 4% αφού η Davy Research αναβάθμισε τη σύστασή της σε ‘outperform’ ενώ η Fraport σημείωσε άνοδο 2,8% μετά την αναβάθμισή της από την Goldman Sachs σε ‘neutral’ από ‘sell’.

Η Deutsche Telekom σημείωσε πτώση 2,5% αφού η Berenberg αναθεώρησε πτωτικά τη σύστασή της σε ‘sell’.

Γράψτε το σχόλιο σας