Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημάδια παρακμής

Σημάδια παρακμής

Μια και ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως η μεγάλη εικόνα είναι καλή, ας του υπενθυμίσουμε πως ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ηγείται μιας χώρας που βρίσκεται εκτός αγορών, οι τράπεζες βρίσκονται στη χειρότερη φάση της ιστορίας τους

Oι καταγγελίες άρχισαν με την ΠΟΕΔΗΝ που αποκάλυψε πως στο μαιευτήριο Ελενα στους Αμπελόκηπους τρεις γυναίκες γέννησαν μέσα στο κρύο, καθώς δεν υπήρχε θέρμανση. Για τον ίδιο λόγο διαμαρτυρήθηκαν και οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, αφού στις αίθουσες του ΕΜΠ η κατάσταση θυμίζει… Αλάσκα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, όπου στα εργαστήρια οι θερμοκρασίες κυμαίνονται λίγο πάνω από το μηδέν.

Οι πρυτάνεις με παρεμβάσεις τους παραδέχθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα, το απέδωσαν σε βλάβες των συστημάτων θέρμανσης, αλλά στην προσπάθειά τους να ωραιοποιήσουν την κατάσταση τα έκαναν χειρότερα. μια και αποκάλυψαν πως οι βλάβες είναι παλιές και όχι πρόσφατες, αφού δεν υπάρχουν λεφτά για ανταλλακτικά. Σε νοσοκομεία στην επαρχία, στο μέσον του χειμώνα, έχει καλυφθεί το κονδύλι που προβλεπόταν για την αγορά πετρελαίου και οι καυστήρες σταμάτησαν να δουλεύουν.

Τελευταίο κρούσμα στο νοσοκομείο της Αρτας, όπου τα καλοριφέρ λειτουργούν μόνο 8 ώρες την ημέρα και οι ασθενείς φέρνουν αερόθερμα από το σπίτι για να ζεσταθούν, αφού λόγω και της κακοκαιρίας οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν κάτω από το μηδέν.

Σε καμιά χρονιά από τα εννέα έτη των μνημονίων δεν εμφανίστηκαν σε τέτοιο εύρος σημάδια παρακμής στους δύο πιο νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας, την Υγεία και την Παιδεία. Μειώθηκαν οι δαπάνες, έκλεισαν τμήματα, αλλά ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα θέρμανσης σε δημόσιους χώρους.

Ο Πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι το προνομιακό του πεδίο είναι η οικονομία. Αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας, στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε μια χώρα όμως στην οποία η καθημερινότητα δεν «παλεύεται», τα μεγάλα και ωραία λόγια του Πρωθυπουργού αποδεικνύονται κενά περιεχομένου. Είναι δυνατόν η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς που τόσο κόπτεται για τη δημόσια υγεία και την Παιδεία να έχει αφήσει χωρίς θέρμανση νοσοκομεία και πανεπιστήμια;

Αλλά μια και ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως η μεγάλη εικόνα είναι καλή, ας του υπενθυμίσουμε πως ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ηγείται μιας χώρας που βρίσκεται εκτός αγορών, οι τράπεζες βρίσκονται στη χειρότερη φάση της ιστορίας τους, δεν έχει επιστρέψει ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά που βρίσκονται στο εξωτερικό, δεν υπάρχει Ελληνας που να μη χρωστά στην Εφορία και πάνω από 420.000 νέοι απασχολούνται μερικώς με απολαβές 300-400 ευρώ τον μήνα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024