Εύζωνες: Αψηφούν τον παγετό και στέκονται αγέρωχοι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Από το πρωί της Τρίτης η μισή Αθήνα έχει παραλύσει από το χιόνι που έφερε μαζί του ο «Τηλέμαχος»
Από το πρωί της Τρίτης η μισή Αθήνα έχει παραλύσει από το χιόνι που έφερε μαζί του ο «Τηλέμαχος».
Αυτό, όμως, δεν ισχύει για την Προεδρική Φρουρά.
Για μια ακόμα ημέρα, ακόμα και αν ο υδράργυρος έφτασε να δείχνει έως και 0 βαθμούς Κελσίου δεν εμπόδισε τους Εύζωνες, που αψήφησαν τον παγετό και στάθηκαν αγέρωχοι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο για να εκτελέσουν την υπηρεσία τους.
Άλλωστε αυτό σημαίνει Εύζωνας: Ευ + ζώνες, δηλαδή οι καλά ζωσμένοι, οι οποίοι αποτελούν τους επίλεκτους φαντάρους του ελληνικού στρατού.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου φαίνεται ο παρατηρητής να σκεπάζει με μία κάπα τους Εύζωνες, προστατεύοντάς τους έτσι από το κρύο.
Με τζιπ η αλλαγή
Λόγω του παγετού και για προστασία των στρατιωτών η αλλαγή της φρουράς το πρωί της Τρίτης έγινε με το τζιπ του στρατοπέδου.
Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες και το κρύο τσουχτερο, με τον υδράργυρο να πέφτει κοντά στο μηδέν.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του πρακτορείου Ευρωκίνηση, οι Εύζωνες στέκονταν μέσα στο φυλάκιο, ενώ η αλλαγή έγινε με μεγάλη προσοχή και με την βοήθεια του ειδικού οχήματος.
- Νετανιάχου: H στιγμή που δίνει την εντολή να σκοτωθεί ο Λαριτζανί
- Εντυπωσιακή εισαγωγή της Capital Tankers στο Όσλο με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον
- Ρόδος: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των ανενεργών καρτοτηλεφώνων
- Ιράν: Η «μοναξιά» του πλανητάρχη και τα αδιέξοδα στα Στενά του Ορμούζ – Ποιος κερδίζει τον πόλεμο;
- Την Τετάρτη η απολογία του 23χρονου για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά – Ζήτησε νέα προθεσμία
- Συμμαχία Microsoft–Anthropic – Ο πράκτορας Claude Cowork ενσωματώνεται στο Copilot


