Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακεδονικό : Τα ψέματα, οι μαντικές ικανότητες και η πολιτική απάτη του Πάνου Καμμένου

Μακεδονικό : Τα ψέματα, οι μαντικές ικανότητες και η πολιτική απάτη του Πάνου Καμμένου

Ο υπουργός Αμυνας νομίζει ότι ο κόσμος ξεχνά εύκολα ότι αυτός έλεγε ότι εμπιστεύεται τον Κοτζιά. Οτι έλεγε πως η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει σε δύο χρόνια ή πως είναι πλέον νεκρή. Τώρα αυτός είναι που προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ο μοναδικός «μακεδονομάχος»

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να κηρύσσει ένα ακόμη αντάρτικο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και να ετοιμάζεται για τον ανένδοτο κατά των «ολετήρων» και των «προσκυνημένων», όμως, η μνήμη δεν είναι και τόσο… κοντή.

Ο υπουργός Αμυνας προφανώς ποντάρει στη λήθη, πιστεύει ότι ο κόσμος ξεχνά τις ακριβώς έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, και κυρίως τι συνέβη από πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν κι άνοιξε επισήμως η συζήτηση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Και το κάνει αυτό εκτιμώντας ότι υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που τον πιστεύουν, που εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλά ακόμη κορόιδα στην ελληνική κοινωνία που θα εκτιμήσουν την… σταθερή θέση του και θα τον αναγάγουν σε «Μακεδονάρχη».

Αλλωστε, πέραν της προσωπικής του επιβίωσης στις επόμενες εκλογές είναι γνωστό ότι γίνεται χοντρός «τζόγος» στο χώρο πέραν της δεξιάς. Εκεί που εκτιμά ο Καμμένος ότι έχει την τελευταία ευκαιρία του για πολιτική ανάκαμψη. Εκτός κι αν το deal με τον Τσίπρα περιλαμβάνει και μια σίγουρη θέση στο Επικρατείας του… αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ως ανταμοιβή στις καλές υπηρεσίες που προσέφερε την τελευταία τετραετία.

Γνώριζε από την αρχή

Κατ’ αρχάς, ο Πάνος Καμμένος, όταν επέλεγε να γίνει το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και να πανηγυρίζει μαζί με τον Τσίπρα αγκαλιά, γνώριζε τις θέσεις του για το Μακεδονικό. Δεν συνελήφθη εξ’ απήνης, δεν του πέταξαν χωρίς να το περιμένει μια συμφωνία για το ονοματολογικό. Και γνώριζε και τον είχαν προειδοποιήσει για το τι θα προέκυπτε από μια διαπραγμάτευση την οποία είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός ακόμη και όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Όμως, ας πάμε και στο πιο τωρινά. Είναι 4 Ιανουαρίου 2018, το Μακεδονικό έχει ανοίξει και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την κυβερνητική σύσκεψη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Καμμένος λέει: «Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα, είναι η μέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΕ. Και το λέω αυτό θέλοντας να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη, στον οποίον αναγνωρίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ουσιαστικά εκ μέρους της παρατάξεως και θα ακολουθήσει την όποια απόφαση στο θέμα του Σκοπιανού, να του πω ότι: Θα πρέπει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό των Εξωτερικών, που διαπραγματεύεται την εθνική θέση.

Υπάρχουν -θύμισε στη συνέχεια της δήλωσής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας- δύο αποφάσεις-σταθμοί για το θέμα του Σκοπιανού: η μία είναι η απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και (η άλλη είναι) η απόφαση του Βουκουρεστίου. Θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών. Να πω στον ελληνικό λαό ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε εν συνεχεία, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό, όπως η κ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς αν επέμεινε, στη σύσκεψη, στη θέση του να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός όρος ‘Μακεδονία’, όπως έχει διαμορφωθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μια πάγια εθνική θέση -και επιμένω σε αυτή, και ελπίζω ότι η λύση, η οποία θα δοθεί, θα είναι λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Τώρα έγινε ολετήρας;

Ο Κοτζιάς λοιπόν που δεν είναι όπως η Μπακογιάννη και ο Σαμαράς και που κρατά το λόγο του πώς έγινε τώρα «ολετήρας της πατρίδας»; Και πώς ο Καμμένος έγινε το… θύμα που πέφτει στα τέσσερα και τον πυροβολούν οι ακόλουθοι του Κοτζιά;

Ας πάμε και στα άλλα γεγονότα. Ο Πάνος Καμμένος παρέμεινε στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν διαρκείς και η συμφωνία ήταν κοντά. Τι έκανε ο υπουργός Αμυνας όταν πριν από έξι μήνες, μια ωραία Παρασκευή αποκαλύφθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει σε «Μακεδονία του Ιλιντεν»; Πήρε μήπως το καπελάκι του να φύγει; Όχι, είχε… εμπιστοσύνη ακόμη στον Νίκο Κοτζιά και βεβαίως δεν μπορούσε να χάσει την υπουργική καρέκλα.

Την ευκαιρία του να φύγει αφού διαφωνούσε σε ένα μείζον εθνικό θέμα είχε ο Καμμένος και όταν υπεγράφη η συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί τότε, ενώ μπορούσε και θα έβρισκε και μεγαλύτερη στήριξη από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, έκανε την «πάπια»; Μήπως γιατί η εξουσία ήταν γλυκιά ή γιατί είχε πάρει… υπερατλαντικά μηνύματα να μην τολμήσει να ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό.

Τον Ιούλιο του 2018 ο Πάνος Καμμένος δεν ήταν αυτός που συνόδεψε τον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, εκεί όπου επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή στο νέο μέλος, δηλαδή στη «Βόρεια Μακεδονία»; Δεν είχε την ευκαιρία να το κάνει «Κούγκι»; Μάλιστα ο ίδιος από τη Σύνοδο εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κι αυτό διότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, ούτε από το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα.

«Μπορεί να μαζεύουν προσκλήσεις και να φωτογραφίζονται, αλλά στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να μπουν όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο κ. Καμμένος.
Στις 4 Ιουλίου στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Καμμένος δεν έλεγε ότι η συμφωνία για να έρθει στη Βουλή πρέπει να γίνουν κάποια βήματα που κατά τη γνώμη του δεν θα γίνουν ποτέ;

««Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθεί αυτή τη συμφωνία η ΠΓΔΜ», έλεγε ο πολυτάλαντος υπουργός Αμυνας ο οποίος μάλιστα προέβαινε και σε αναλύσεις για τοι Σύνταγμα των Σκοπίων, προβλέποντας πτώση της κυβέρνησης, νέες εκλογές, παραίτηση Ιβανόφ κ.λπ.

Πριν το δημοψήφισμα ο ίδιος δεν ήταν που έλεγε ότι δεν θα το δεχθούν οι πολίτες της γειτονικής χώρας. Κι όταν έγινε το αποτυχημένο για τον Ζάεφ δημοψήφισμα ο Καμμένος δεν τουίταρε: ««Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδορήσαν τώρα με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία. Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση».

Η… νεκρή συμφωνία

Τον Οκτώβριο ο Πάνος Καμμένος δήλωνε πως η συμφωνία δεν θα περάσει από τα Σκόπια αλλά και ότι δεν έχει καμία ισχύ αφού φέρει απλά και μόνο την υπογραφή του Νίκου Κοτζιά. Και πάλι ο υπουργός Αμυνας δεν προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μιλώντας για εκβιασμούς και χρηματισμό βουλευτών στην ΠΓΔΜ;

Τον Δεκέμβριο, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες δεν έλεγε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή;» Τόνιζε σε ανακοίνωσή του: «Έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης «συμφωνίας των Πρεσπών»» επισημαίνει με δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μετά τη νέα δήλωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονκά, κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά» και ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λείπει στη Μόσχα, ο Πάνος Καμμένος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ζητώντας για πρώτη φορά ευθέως την απόσυρση της συμφωνίας με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανώναποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο δεν συγκάλεσε εκτάκτως Κ.Ο. ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προκαλώντας την εντύπωση ότι θα υπάρξουν εξελίξεις; Και λίγη ώρα μετά δήλωνε: «Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε.»

Ολες τις παραπάνω φορές, επί ένα χρόνο ο Καμμένος μπορούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία των Πρεσπών, αν την θεωρούσε αντεθνική κι αν ήθελε αυτός να ηγηθεί του «μακεδονικού αγώνα». Ολο αυτό το διάστημα δεν το έκανε γιατί επικράτησε η λατρεία για την καρέκλα και το deal που είχε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλωστε, σε μια από τις υποτιθέμενες κρίσεις είχε συναντηθεί και είχαν συμφωνήσει να μην υπάρξει πρόβλημα μέχρι τον Μάρτιο και τότε να μιλήσουν.

Τζάμπα λεονταρισμοί

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο που κατηγόρησε τον Κοτζιά και όλη την κυβέρνηση για χρηματισμό από τον Σόρος, ο Καμμένος έμεινε στην κυβέρνηση ενώ ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας παραιτήθηκε, ουσιαστικά αποπέμφθηκε. Ο Τσίπρας επέλεξε και ο Καμμένος αποδέχθηκε να παραμείνουν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

Όλα αυτά και πλήθος άλλων γεγονότων δείχνουν ότι ο Πάνος Καμμένος επιδίδεται σε λεονταρισμούς επειδή απλά «τελειώνει». Είχε την ευκαιρία του να παίξει ενεργό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και την έχασε. Τώρα απλά θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν πολλά κορόιδα για να τον πιστέψουν.

Τα γραπτά μένουν, τα βίντεο υπάρχουν και η στάση του κ. Καμμένου είναι γνωστή και εκθέτει τον ίδιο και το κόμμα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς δεν άλλαξαν στάση. Η γραμμή που είχαν ήταν να λυθεί το Μακεδονικό και αυτό έκαναν. Αυτός που έκανε τις κυβιστήσεις είναι ο υπουργός Αμυνας γι’ αυτό και τα σημερινά καμώματά του απλά δείχνουν ότι δεν έχει τέλος η ιλαροτραγωδία που μας πρόσφερε απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024