Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει η ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κυβερνητικής κρίσης

Συνεδριάζει η ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κυβερνητικής κρίσης

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων μετά τις νέες απειλές του Πάνου Καμμένου για το μέλλον της συγκυβέρνησης αναμένεται να κυριαρχήσει στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 12 το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων μετά τις νέες απειλές του Πάνου Καμμένου για το μέλλον της συγκυβέρνησης αναμένεται να κυριαρχήσει στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 12 το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνύματα που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο, μετά την έμμεση προειδοποίηση που του απηύθυνε -χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά- από τη Σαμοθράκη.

«Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα. Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι προκαλεί πρόβλημα συνοχής στην κυβέρνηση.

«Δεν δέχομαι τους παραλληλισμούς του Καμμένου περί αποστασίας» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε: «Οι βουλευτές που ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία και στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο;», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ένταση στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να απασχολήσει και τις συνεδριάσεις της της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα γίνουν την Τετάρτη, με αφορμή την επικείμενη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Όπως όλα δείχνουν, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει καθυστέρηση, η συμφωνία θα εισέλθει στη Βουλή για κύρωση ενδεχομένως και στο τέλος αυτού του μήνα, προκαλώντας ραγδαίες εξελίξεις. Κι αυτό διότι, αν οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, θα πρέπει να γίνει ανασχηματισμός και βεβαίως θα μπούμε στη διαδικασία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ ή της πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό.

Η κόντρα των δύο αρχηγών με εκατέρωθεν αιχμές οξύνθηκε ακόμη περισσότερο με την επίσκεψη του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, στο Μέγαρο Μαξίμου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για την οποία ο Π΄Καμμένος δεν είχε ενημερωθεί.

Ως γνωστόν, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου ότι έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να μην συμπεριληφθεί κανείς σημερινός βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές με προφανή στόχο να συγκρατήσει φυγόκεντρες κινήσεις από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά και να αφαιρέσει επιχειρήματα από όσους σκέπτονταν «ανταλλάγματα» για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024