Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κουκούλα» στον «Μανόλο του Παππά» - Κρύβουν τον... παρατρεχάμενο των 300 χιλ. ευρώ

«Κουκούλα» στον «Μανόλο του Παππά» – Κρύβουν τον… παρατρεχάμενο των 300 χιλ. ευρώ

Καμιά ουσιαστική απάντηση δεν έδωσαν στη Βουλή. Ούτε για τα λεφτά που ξαφνικά έβγαλε ο Πετσίτης, ούτε για τις σχέσεις με off shore, ούτε για τις ειδικές αποστολές του Μαξίμου στη ΔΕΠΑ και ποιος ξέρει που αλλού

Με τη γνωστή μέθοδο του στρίβειν δια της υπεκφυγής και της αποφυγής απαντήσεων σε καίρια ερωτήματα, ήρθαν στη Βουλή τρεις πρωτοκλασάτοι υπουργοί για να μιλήσουν για το σκάνδαλο Πετσίτη. Φλαμπουράρης, Σταθάκης και Δραγασάκης απαρνήθηκαν τον Μανώλη Πετσίτη παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος «αλώνιζε» στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν κολλητός υπουργών, συνεργάτης του πρωθυπουργού και ο άνθρωπος για τις… επικίνδυνες αποστολές του Μαξίμου.

Η βολική απουσία του παιδικού φίλου του Πετσίτη, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, δεν εμπόδισε τους άλλους τρεις υπουργούς να απλώσουν πέπλο σιωπής γύρω από το golden boy του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντησαν μόνο για την υπόθεση της ELFE συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη, και των οφειλών στη ΔΕΠΑ, αλλά απέφυγαν να θέσουν το θέμα του εντυπωσιακού success story του Πετσίτη, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στις φωτογραφίες που δείχνουν τον Πετσίτη με τους… κολλητούς του, ο κ. Φλαμπουράρης είπε:

«Κύριε Χατζηδάκη αν είστε στο δρόμο ή στα γραφεία σας και σας βγάλει κάποιος μια φωτογραφία δεν είναι ντροπή σας να βγαίνετε και να λέτε αυτά. Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού η φίλος του Φλαμπουράρη κάποιος ο οποίος βρέθηκε όταν κερδίσαμε το 2015 να είναι δίπλα μας και να του έχουν βγάλει μια φωτογραφία. Το καταλαβαίνετε αυτό; Αν σας βγάλω εγώ φωτογραφίες τι θα λέτε ; Καταλαβαίνετε τι λέτε μη με εκνευρίζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δε Γ. Σταθάκης νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει… παρατρεχάμενο, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν τον γνωρίζει.

Εκνευρίστηκε ο κ. Φλαμπουράρης γιατί ο Πετσίτης φαίνεται ότι ήταν ένας από τους χιλιάδες Συριζαίους που βρέθηκαν μαζί το 2015. Αλλά μάλλον ήταν ο μοναδικός που μέσα σε 2 χρόνια από 5 χιλιάδες ευρώ δήλωσε πάνω από 300 χιλιάδες, που ζούσε σε έπαυλη και κυκλοφορούσε στην τσέπη με 500άρικα. Που είχε πολυτελή αυτοκίνητα και αυτοσυστηνόταν ως…. «ο Μανώλης του Παππά».

Μόνο αυτός έπιασε το… λόττο

Οι χιλιάδες άλλοι που βρέθηκαν μαζί με τον Φλαμπουράρη δεν έπιασαν αίφνης δουλειά σε εταιρεία του Λαυρεντιάδη που όλως τυχαίως είχε τεράστια χρέη και κάποιοι επιχείρησαν να τα συμψηφίσουν με δεσμευμένα ακίνητα. Και φυσικά όλοι οι άλλοι δεν μπαινόβγαιναν στο Μαξίμου, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε είχαν αναπτύξει φιλικές ή επιχειρηματικές σχέσεις με κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Παρατρεχάμενος κάποιος που κρατούσε την τσάντα του Παππά και πήγαινε σε όλα τα ραντεβού; Κάποιος που κυκλοφορούσε στο Κολωνάκι λέγοντας ότι είναι ο άνθρωπος του Παππά; Που ο Φίλης τον είχε γνωρίσει ως βοηθό του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής; Κοντή μνήμη έχουν ορισμένοι.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε ότι η ουσία του σκανδάλου ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη είναι ότι η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της επεδίωξε να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία. Είπε συγκεκριμένα:

«Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κιτσάκου, καθ’ όλη τη διετία 2016 – 2017 που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις αυτές, ο κ. Μανώλης Πετσίτης επισκέπτεται επανειλημμένως την ΔΕΠΑ και τον ίδιο τον κ. Κιτσάκο, ως «εκπρόσωπος των υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου». Το αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι αυτή την περίοδο, ο κ. Πετσίτης αμείβεται μόνο από τα Ελληνικά Λιπάσματα με ποσά που φτάνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ! Είναι φοβερή η ανέλιξη του κ. Πετσίτη αν σκεφτεί κανείς ότι, έως και το 2014, φέρεται να εργαζόταν ως σερβιτόρος σε πιτσαρία με ετήσιες απολαβές λιγότερες από 5 χιλιάδες ευρώ! Tι άλλο είναι όμως ο κ. Πετσίτης εκτός από φίλος των κ.κ. Τσίπρα και Παππά; Διαβάζω ότι είναι φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του Κυπρίου δικηγόρου Σωτηράκη Παναγιώτου. Ο οποίος είναι – κατά σύμπτωση προφανώς και αυτό! – διαχειριστής δύο offshore του κ. Λαυρεντιάδη. Και τι άλλο είναι ο κ. Παναγιώτου; Συνεργάτης και συνεταίρος του κ. Αρτεμίου, του γνωστού δικηγόρου με τον οποίο ταξίδευε ο κ. Παππάς στη Βενεζουέλα και ο οποίος μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας «σας κατηγορούμε:

1. Ότι ορίσατε γενικό διευθυντή της ΔΕΠΑ τον πρώην υπάλληλο του κ. Λαυρεντιάδη και συγκεκριμένα τον πρώην διευθυντή της ELFE που έχει τo 80% των χρεών στην ΔΕΠΑ. Βάλατε τον κ. Κιτσάκο που διώκεται για κακουργηματική απιστία.

2. Ότι επιχειρήθηκε παράνομη ανταλλαγή ακινήτων που ήταν δεσμευμένα για «ξέπλυμα».

3. Τα ακίνητα αυτά επιχειρήθηκε να κοστολογηθούν 10 φορές πάνω από την αξία τους.

4. Ο κ. Κιτσάκος είπε ότι δεν τα έκανε μόνος του, αλλά με εντολές έξι υπουργών και αυτά φαίνεται ότι τα έλεγε και στις συνεδριάσεις της ΔΕΠΑ. Ο κ. Κιτσάκος έλεγε στις εισηγήσεις του πως όλα αυτά με την υπερκοστολόγηση ακίνητων τα γνωρίζουν οι υπουργοί.»

Τον υπερασπιστή ανέλαβε να κάνει ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης λέγοντας ότι «μας ελέγχετε γιατί αυξήθηκαν τα χρέη της εταιρείας προς την ΔΕΠΑ. Η αλήθεια όμως είπε είναι ότι τα  πρωτογενή χρέη της  ELFE επί ΝΔ ήταν 89 εκατ.  ευρώ.  Τα χρέη αυτά είχαν  επιτόκιο υπερημερίας 7,2% οπότε ουσιαστικά αυτό το χρέος που έχει διαμορφωθεί σήμερα μόνο τα 12 εκατ. ευρώ αφορούν την περίοδο των δικών μας κυβερνήσεων. Συνεπώς το σκάνδαλο αυτό είναι κατά 90%  σκάνδαλο της ΝΔ.

Ανταλλαγές

Σε ότι αφορά την ανταλλαγή ακινήτων έναντι χρέους στην ΔΕΠΑ, ο υπουργός είπε ότι το σχέδιο αυτό πράγματι ήταν ένα σχέδιο που υπήρξε για λίγους μήνες, όμως όταν ήρθε το έγγραφο από την Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος,  ότι τα ακίνητα αυτά είναι δεσμευμένα,  σταμάτησε και γι αυτό δεν έχει γίνει καμία ανταλλαγή. Άρα και εδώ  δεν υπάρξει κάποια παράνομη πράξη που λέτε. Σε ότι αφορά γιατί δεν διακόπηκε η παροχή φυσικού αερίου στην εταιρεία και γιατί δεν ακολουθήθηκε η αυστηροποίηση στις αποπληρωμές του χρέους, ο κ. Γιώργος Σταθάκης  είπε ότι αυτό έγινε καθώς η ELFE προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και κέρδισε μια δίκη όπου επέβαλε στην ΔΕΠΑ να δέχεται κατά 100% μεταχρονολογημένες επιταγές και να μην διακόψει την  παροχή. Τέλος σε ότι αφορά την απομάκρυνση του κ. Κιτσάκου αυτό που είπε ο υπουργός είναι ότι δεν απομακρύνθηκε από την  θέση του γιατί βρέθηκε να είναι εμπλεκόμενος σε κανένα σκάνδαλο αλλά γιατί  κρίθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλος για τις ανάγκες της μεταβατικής περιόδου της επιχείρησης.

Μετά τις απαντήσεις αυτές του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκης ρώτησε τους βουλευτές της ΝΔ  «μετά από αυτές τις απαντήσεις πιστεύετε ότι υπάρχει αντικείμενο να συνεχίσουμε; Θέλετε να την σταματήσουμε εδώ τη συζήτηση;»

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης πάντως «σήκωσε το γάντι» στις αναφορές των βουλευτών της ΝΔ περί ειδικών δικαστηρίων λέγοντας « Τώρα κατάλαβα τι όνειρα βλέπουν τα βράδια … Ειδικά δικαστήρια…» και εξήγησε «το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι θέλει να πάει σε εκλογές  δημιουργώντας μια λίστα σκανδάλων για να την έχει ως αντίβαρο στα δικά της σκάνδαλα που διερευνά ήδη η δικαιοσύνη. Γιατί η αλήθεια  είναι ότι όποια πέτρα και εάν σηκώσουμε θα βρούμε και ένα σκάνδαλό τους».

Επρεπε να γίνει ολόκληρη συνεδρίαση στη Βουλή από την οποία απουσίαζαν οι κ. Τσίπρας και Παππάς, προκειμένου να ακούσουμε δικαιολογίες από τρεις υπουργούς.

Απαντήσεις για την ουσία της υπόθεσης θα ακούσουμε;

Τι δεν ακούσαμε

Για παράδειγμα γιατί δεν απάντησαν στις αιτιάσεις Κιτσάκου ότι έξι υπουργοί τουλάχιστον γνώριζαν ότι η εταιρεία του Λαυρεντιάδη χρωστάει πάνω από 100 εκατ. ευρώ αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να τα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο.

Δεν απάντησαν επίσης γιατί έγινε η προσπάθεια συμψηφισμού με τα δεσμευμένα ακίνητα και γιατί χρειαζόταν το έγγραφο της ΑΑΔΕ μετά από μήνες προκειμένου να διαπιστωθεί η δέσμευση; Ολοι γνώριζαν ότι ο επιχειρηματίας ήταν υπόδικος και ότι οι τράπεζες του είχαν δεσμεύσει τα ακίνητα.

Καμιά απάντηση για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για επιστολές της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος για περίεργες μεθοδεύσεις γύρω από τα χρέη της ELFE.

Και την Παρασκευή τα «ΝΕΑ» δημοσίευσαν έγγραφο που εστάλη στις 10 Δεκεμβρίου από τη ΔΕΠΑ, με κοινοποίηση και στην ΑΑΔΕ το οποίο αναφερόταν στην αδικαιολόγητη στασιμότητα ως προς την ανάληψη ουσιαστικής δράσης για την υπόθεση.

Φυσικά ο Πετσίτης για τους υπουργούς είναι «άγνωστη προσωπικότητα». Δεν ήξερε κανείς ότι εκπροσωπούσε στην Ελλάδα δικηγορικές εταιρείες της Κύπρου οι οποίες όλως τυχαίως είχαν σχέση και με την εταιρεία του Λαυρεντιάδη. Ή ότι είχαν σχέση με ελληνική διαφημιστική εταιρεία που έπαιρνε δουλειές σε δημόσιες εταιρείες, αλλά κι ότι είχε σχέση με υπεράκτιες που βρέθηκαν στα panama papers.

Δεν γνώριζε ο Φλαμπουράρης, ο Σταθάκης και ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Δραγασάκης ότι ο Λαυρεντιάδης είχε μεταφέρει επί της ουσίας τα πάντα σε εξωχώριες εταιρείες κι ότι η ELFE ήταν ουσιαστικά «κουφάρι».

Δεν ήξεραν ότι ο Πετσίτης αμείβεται με τόσες χιλιάδες ευρώ για άγνωστες υπηρεσίες. Κι αν δεν τον γνώριζαν αυτοί οι Παππάς γιατί παίζει τον… παπά και δε μιλά;

Αίφνης για την κυβέρνηση ο Κιτσάκος, άλλοτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα ενώ για τον Πετσίτη «δεν ξέρουμε, δεν είδαμε».

Σαν από θαύμα οι φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς είναι απλά σέλφι ενός περαστικού. Από θαύμα και οι πανάκριβες υπηρεσίες που προσέφερε σε επιχειρηματίες δεν αφορούν την κυβέρνηση. Δεν την αφορούν ότι ο «»Μανόλο του Παππά» είχε σχέσεις με τον δικηγόρο των off shore, Α. Αρτεμίου, ο οποίος… εντελώς τυχαία είχε κάνει ταξιδάκια στη Βενεζουέλα με τον Παππά και μπαινόβγαινε κι αυτός στο Μαξίμου.

Πόντιοι Πιλάτοι οι τρεις υπουργοί, ο Πετσίτης εξαφανισμένος, Παππάς και Τσίπρας στο εξωτερικό κι ένα σκάνδαλο που όντως μπορεί να οδηγεί σε Ειδικό Δικαστήριο, μετατρέπεται σε πολιτικές αψιμαχίες στη Βουλή.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024