Ιός Δυτικού Νείλου: 316 τα κρούσματα φέτος – 6 εξακολουθούν να νοσηλεύονται
Από τα φετινά κρούσματα του ιού τα 47 απέβησαν θανατηφόρα. Σήμερα εξακολουθούν να νοσηλεύονται έξι άτομα, οι τρεις εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Νέο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σημειώθηκε την εβδομάδα που διανύουμε, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Πλέον τα φετινά κρούσματα του ιού ανέρχονται σε 316, 47 εκ των οποίων απέβησαν θανατηφόρα.
Σημειώνεται πως το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στα τέλη του περασμένου Μαϊου και πως στην Ελλάδα ουδέποτε είχε καταγραφεί κυκλοφορία της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου τον μήνα Δεκέμβριο – συνήθως οι πληθυσμοί των κουνουπιών εξέλιπαν περί τα τέλη Οκτωβρίου οπότε και δινόταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ το σήμα για την ολοκλήρωση της περιόδου της επιδημίας.
Ωστόσο, παραμένουν, 6 άνθρωποι σε νοσοκομεία, με επιπλοκές από τη λοίμωξη. Από αυτούς τους 6 ασθενείς που μολύνθηκαν και νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι 3 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
- Ρέτσος: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα»
- Και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν στις νοκ-άουτ φάσεις των διοργανώσεων που μετέχουν
- Champions League: Δείτε όλα τα ζευγάρια των πλέι οφ
- Champions League: Την Παρασκευή 30/1 μαθαίνει ο Ολυμπιακός τον αντίπαλό στα πλέι οφ
- Πάουελ: «Δεν έχω τίποτα για εσάς σήμερα»
- UEFA Ranking: Προ των «πυλών» της πρώτης 10άδας η Ελλάδα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού