Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πετσίτης, το σκάνδαλο του ΤΤ, η δίκη που κρατά δύο χρόνια και οι περίεργες συμπτώσεις

Ο Πετσίτης, το σκάνδαλο του ΤΤ, η δίκη που κρατά δύο χρόνια και οι περίεργες συμπτώσεις

Ενα πολύκροτο σκάνδαλο για το οποίο κατηγορούνται μεταξύ άλλων οι κ. Λαυρεντιάδης, Κοντομηνάς κ.λπ. ξεκίνησε το 2016 και δε λέει να ολοκληρωθεί. Και ο Πετσίτης που μισθοδοτείται από τους εν λόγω επιχειρηματίες

Αν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση στην υπόθεση Πετσίτη και τις διασυνδέσεις με ισχυρούς παράγοντες του επιχειρείν με δικαστικές ή άλλες εκκρεμότητες, αυτό δεν είναι άλλο από τις συμπτώσεις.

Πολλές περίεργες συμπτώσεις μαζεύονται και πολλά ερωτήματα έχουν γίνει «βουνό» μιας και κανείς δεν είναι διαθέσιμος να δώσει απαντήσεις.

Μια τέτοια «περίεργη» τουλάχιστον σύμπτωση είναι η ιστορία που περιγράφει σήμερα το in.gr. Αφορά στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η δικαστική εξέλιξή της. Το ξεχάσαμε όλοι μιας κι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το σκάνδαλο έσκασε με θόρυβο. Η υπόθεση αφορά δάνεια που δόθηκαν την περίοδο 2008 – 2010 και τα οποία φέρεται να προκάλεσαν ζημιά πάνω από 105 εκατ. ευρώ.

Και για όσους δεν θυμούνται, στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 35 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και οι πρώην επικεφαλής του Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης και Δημήτρης Μπακατσέλος, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, καθώς και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δικαστική έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση του Τ.Τ. είχε ξεκινήσει έπειτα από εντολή της τότε εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου και ολοκληρώθηκε με την άσκηση ποινικών διώξεων τον Ιανουάριο του 2014 για την υπόθεση, ενώ εκδόθηκαν από τους ανακριτές κατά της Διαφθοράς που παρέλαβαν τη δικογραφία εντάλματα σύλληψης σε βάρος κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων ο Αγγ. Φιλιππίδης και ο Δ. Κοντομηνάς.

Ενέργειες είχε κάνει και ο τότε επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μετέπειτα υπουργός κατά της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Η δίκη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 για να αναβληθεί για τις 19 Μαρτίου 2018 μετά από συνεχείς συγκρούσεις, αιτήματα αναβολής, παρελκυστική τακτική κ.λπ. Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του για θέματα διαφθοράς, μια πολύκροτη υπόθεση «πάγωσε». Η νέα εξέλιξη ήταν ότι η δίκη ορίστηκε για τις 3 Δεκέμβρη, πριν από μερικές ημέρες δηλαδή αλλά πριν ξεκινήσει αναβλήθηκε για τις 9 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν 72 χιλιάδες μικροκαταθέτες και όπως λένε οι γνωρίζοντες, αν γίνει δεκτό το αίτημά τους, η δίκη θα τιναχθεί στον αέρα, δεν θα προχωρήσει ποτέ.

Και τι περίεργα πράγματα. Επί διακυβέρνησης Τσίπρα – Παππά και Σία, μια τέτοια δίκη καθυστερεί τρία χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Πώς συνδέονται οι υποθέσεις

Πώς συνδέονται όλα αυτά με το golden boy του Μαξίμου, τον Μανόλο Πετσίτη; Οσοι κυκλοφορούν στο Κολωνάκι λένε ότι ο μυστικοσύμβουλος, ο «νταραβεριτζής» της κυβέρνησης θα μπορούσε να έχει βάλει το χέρι του. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Πετσίτης είναι υπάλληλος, από το 2016, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού κατηγορούμενου για το σκάνδαλο του ΤΤ. Κι έχει πάρει κοντά 200 χιλιάδες ευρώ μόνο από την ELFE για υπηρεσίες που μόνον ο ίδιος και ο επιχειρηματίας γνωρίζει.

Επίσης, ο Πετσίτης, ο κολλητός του Τσίπρα και του Παππά, εμφανίζεται να έχει πάρει και πάνω από 45 χιλιάδες ευρώ από την Alpha Δορυφορική του Δ. Κοντομηνά. Με τον οποίον γνωρίζονται πολύ καλά, άλλωστε, οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Φήμες πέριξ του Κολωνακίου και της οδού Σκουφά λένε ότι ο Πετσίτης, ως πολυπράγμων και άκρως επικοινωνιακός άνθρωπος που είναι, έχει γνωριμίες και με άλλους από τους κατηγορούμενους.

Μπορεί και να είναι συμπτώσεις όλα αυτά και να μην υπάρχει κάποια περίεργη διαπλοκή και κάποια αόρατος χειρ που μπλοκάρει τη δικαστική εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης του ΤΤ.

Αλλά, πολλά έχουν δει τα μάτια μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που χειραγωγεί ή επιχειρεί πάντα να κατευθύνει τη Δικαιοσύνη. Θα μπορούσε και ο Πετσίτης να είναι ένας κρίκος μιας υπόθεσης που θα αποκαλυφθεί σύντομα. Και που ενδεχομένως να εμπλέκει το σύνολο της κυβέρνησης μιας και η ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων επιχειρηματιών, έναντι ανταλλαγμάτων (και δεν εννοούμε απαραίτητα οικονομικά αλλά και σε επίπεδο στήριξης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) είναι μνημειώδης την τελευταία τετραετία.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024