Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Valkyrie: Η καρδιά του κτήνους

Aston Martin Valkyrie: Η καρδιά του κτήνους

Οι Βρετανοί δημοσιοποιούν ορισμένες από τις προδιαγραφές του V12 κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα αποτελεί το επίκεντρο της υβριδικής μονάδας της Βαλκυρίας και ο οποίος περιγράφεται ως η απόλυτη έκφραση κινητήρων εσωτερικής καύσης, με χωρητικότητα 6,5 λίτρα και ισχύ 1.000 ίππων.

Η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα ακόμα στοιχεία για τον νέο της hypercar και συγκεκριμένα για το θηριώδες σύνολο που θα αναλάβει να κινεί την Βαλκυρία.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό V12 με χωρητικότητα 6,5 λίτρων ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τις Cosworth και Red Bull Racing και ο οποίος, πλην της φαινομενικής παράδοσης που εκπροσωπεί ως ατμοσφαιρικός, επί της ουσίας αποτελεί ένα προηγμένο τεχνούργημα με τεχνογνωσία από την F1.

Παρά τον όγκο που προϋποθέτει η χωρητικότητα των 6,5 λίτρων, το βάρος του κινητήρα περιορίζεται σε μόλις 206 κιλά, ωστόσο μακράν τα εντυπωσιακότερα μεγέθη του προκύπτουν από την απόδοση, καθώς σύμφωνα με τις συστάσεις διαμορφώνεται σε 1.000 ίππους στις 10.500/σ.α.λ. και σε 740 Nm ροπής διαθέσιμα στις 7.000 σ.α.λ. ενώ το όριο στροφών του κινητήρα διαμορφώνεται σε 11.100 σ.α.λ.

Ακόμα εντυπωσιακότερος ίσως από τα παραπάνω μεγέθη είναι ο σχεδόν απόκοσμος ήχος του κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος, παρεμπιπτόντως θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες, που αναμένεται να εξασφαλίζουν στη Βαλκυρία ακόμα περισσότερη ισχύ, χωρίς προς το παρόν η Aston Martin να δημοσιοποιεί προδιαγραφές για αυτά.

Σε ό,τι αφορά τον V12 των 6,5 λίτρων, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι περιγράφεται από τους Βρετανούς ως η «απόλυτη έκφραση των κινητήρων εσωτερικής καύσης» και αξιοποιεί πιστόνια αντίστοιχα των μονοθεσίων της F1. Παράλληλα, η πλειονότητα των μερών του έχει σφυρηλατηθεί από συμπαγή υλικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο στροφαλοφόρος άξονας είναι κατά 50% ελαφρύτερος από εκείνον τoυ V12 κινητήρα της εκκεντρικής One-77.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο μονού συμπλέκτη κατασκευασμένο από το Ricardo και σχεδιασμένο από τον τεχνικό διευθυντή της Red Bull Racing, Andrian Newey.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η Valkyrie θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 αντίτυπα τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί προς 3,2 εκ. δολάρια έκαστο ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη χρονιά.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024