Φωτογραφίες: Αutomedia

Προφανώς, η Land Rover εντείνει τους ρυθμούς εξέλιξης του εμβληματικού SUV της, το οποίο λίγες ημέρες μετά την πρώτη εμφάνισή του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο απαλλαγμένο από το βαρύ καμουφλάζ, πραγματοποιεί ακόμα μία στην τρίθυρη έκδοση με το κοντό μεταξόνιο και με την ίδια ακριβώς περιβολή σε επίπεδο καμουφλάζ που αναλαμβάνει, εκτός από το να κρύψει τις λεπτομέρειες της σχεδίασης, να «διαφημίσει» τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Όπως αποκαλύφθηκε και από την εμφάνισή της τετράθυρης έκδοσης, το Defender αναμένεται να εμπλουτίσει με λίγες περισσότερες καμπύλες την εικόνα του, χωρίς ωστόσο να αλλοιώσει την τετραγωνισμένη στιβαρότητα που αποπνέει η σιλουέτα του.

Ανεξαρτήτως σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, όπως εύκολα υποθέτει κανείς τα σημαντικότερα νέα θα προέλθουν από την αθέατη πλευρά του, όπου θα βρεθεί ένα νέο πλαίσιο κατασκευασμένο σε μεγάλη ποσόστωση από αλουμίνιο το οποίο σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση του αλουμινίου για την κατασκευή του αμαξώματος θα συμβάλλει σε σημαντική μείωση του βάρους του.

Παράλληλα, όπως έχει γνωστό, το νέο Defender θα επωφεληθεί από μια ανεξάρτητη ανάρτηση η οποία συνδυαστικά και με την μείωση του βάρους θα επιφέρει θεαματική βελτίωση σε ό,τι αφορά τα οδικά του χαρακτηριστικά.

Καινοτομίες για το είδος που εκπροσωπεί το Defender αναμένονται και σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων όπου αναμένεται να συμπεριληφθούν δίλιτροι diesel κινητήρες αλλά και υβριδικό σύνολο το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί σε δεύτερο χρόνο.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσουν, μια σειρά τεχνολογικών στοιχείων και έξυπνων συστημάτων από το οπλοστάσιο της JLR, τα οποία θα εστιάζουν στις εκτός δρόμου ικανότητές του, διεκολύνοντας τον οδηγό στις περιπετειώδεις αναζητήσεις του.