Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Land Rover Defender: Η επιστροφή

Land Rover Defender: Η επιστροφή

Ένα από τα πλέον αρχετυπικά off-roader ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά του η οποία επιφυλάσσει ριζικές βελτιώσεις που υπόσχονται να φέρουν τον εκσυγχρονισμό χωρίς ωστόσο να αλλοιώσουν την ξεχωριστή από πολλές απόψεις προσωπικότητά του.

Φωτογραφίες: Αutomedia

Όσο και αν πληθαίνουν τα μοντέλα και οι εκδόσεις που αξιώνουν να προσθέσουν τον όρο off-road στα χαρακτηριστικά τους, υπάρχουν ορισμένα μοντέλα τα οποία είναι απλώς συνώνυμα του όρου, έχοντας ουσιαστικά προσδιορίσει ευτυχώς «ανεπανόρθωτα» την κατηγορία και τις διαδρομές εκτός πεπατημένης.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται το Defender η νέα γενιά του οποίου προσφέρει γενναιόδωρα τον εαυτό της στο φωτογραφικό φακό ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, φροντίζοντας παράλληλα να πληροφορήσει το φιλοθεάμον κοινό για την ταυτότητά και τις προθέσεις του, καθώς οι μηχανικοί της Land Rover έχουν αναγράψει στα πλευρά του την φράση #Best4X4XFar.

Ανεξαρτήτως συστάσεων, αυτό που παρατηρεί κανείς παρά το καμουφλάζ, είναι ότι οι σχεδιαστές των Βρετανών έχουν επιχειρήσει να εμπλουτίσουν με ορισμένες στρογγυλάδες την συνήθη γωνιώδη και τετραγωνισμένη σχεδίαση του Defender οι οποίες όμως κάθε άλλο παρά αλλοιώνουν την γνώριμη εικόνα του που εξακολουθεί να είναι ταυτοποιήσιμη με την πρώτη ματιά και δη από -μεγάλη- απόσταση.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην αθέατη πλευρά του, αν και εξακολουθούν να αποτελούν γρίφο, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η νέα γενιά του Land Rover θα εγκαταλείψει την παραδοσιακή διάταξη προς όφελος μιας πλήρως ανεξάρτητης διάταξης για την ανάρτηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το θηριώδες off-road θα εντάξει στην γκάμα του μικρoύ κυβισμού diesel μοτέρ καθώς και, σε δεύτερο χρόνο, υβριδικές εκδόσεις.

Αν και οι παραπάνω αλλαγές εφόσον επιβεβαιωθούν ενδεχομένως να μην αρέσουν στους πλέον σκληροπυρηνικούς λάτρεις του μοντέλου, ωστόσο κρίνοντας από την υποδοχή της αντίστοιχων ικανοτήτων και επίσης ιστορικής, νέας γενιάς της Mercedes-Benz G-Class μόνο ως πρόοδος με βάση τα σύγχρονα δεδομένα μπορούν να εκληφθούν.

Επίσης, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι ριζικές βελτιώσεις σε επίπεδο συστημάτων άνεσης, υποβοήθησης, ασφάλειας και ηλεκτρονικών gadgets, καθώς το γερασμένο πια βρετανικό SUV θα ενσωματώσει τις –πολλές- εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στους συγκεκριμένους τομείς, φροντίζοντας να δίνει σε όσους το επιλέξουν ότι δεν πρόκειται για όχημα του προηγούμενου αιώνα.

Εξάλλου, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι JLR, αφετηρία για τη νέα γενιά του εμβληματικού SUV θα αποτελέσει μια νέα ιδιαιτέρως ευέλικτη αρχιτεκτονική την οποία μάλιστα το Defender αναμένεται να εγκαινιάσει από το 2020 οπότε και θα κάνει την εμφάνισή του.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024