Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο: Τον ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι. Μετά τον βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, όπου τον αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες. Κάθε 4-6 ώρες (ή όσο συχνά μπορούμε) αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε φρέσκο. Βάζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο σε κρύο νερό για μία τουλάχιστον ώρα – έτσι θα μπορέσουμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα σκόρδα. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ να σωταριστεί λίγο και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο σκεύος, μαζί με αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια, βάζουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά σε κλειστή κατσαρόλα. Δεν συμπληρώνουμε νερό, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του. Συνοδεύει τρελά πατάτες τηγανητές.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας