Σε μια σημαντική καταγγελία κατά της Λυρικής Σκηνής, του Διευθυντή της, Γιώργου Κουμεντάκη, καθώς και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προβαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης, με γραπτή δήλωσή του.

«Καταγγέλλω στον Ελληνικό Λαό και στους φίλους της μουσικής μου στο εξωτερικό ότι το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού» αναφέρει με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο.

«Αυτή τη φορά από μέρους του διορισμένου από την παρούσα κυβέρνηση κυρίου Κουμεντάκη, Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής. Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου» λέει και συμπληρώνει:

«Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων».

Η καταγγελία αυτή γίνεται αφού εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει παιχθεί έργο του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο, η ΕΛΣ επιμένει να αγνοεί το πλούσιο όσο και πολύμορφο έργο, του μεγαλύτερου εν ζωή έλληνα συνθέτη.