Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρικό alter ego του Α3 στα σχέδια της Audi

Ηλεκτρικό alter ego του Α3 στα σχέδια της Audi

Πέρα από τα ηλεκτροκίνητα SUV και τα εξίσου επιβλητικά sportscars του κοντινού μέλλοντος, η ηλεκτροκίνηση δια χειρός Audi, πρόκειται να αποκτήσει σε ορίζοντα διετίας μια πολύ πιο σημαντική, λόγω κατηγορίας πρόταση με την μορφή ενός ηλεκτρικού μικρομεσαίου hatchback.

H νέα γενιά του A3 η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του 2019, αναμένεται να πλαισιωθεί και από μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα δώσει το στίγμα της ως πρωτότυπο μέσα στους επόμενους -λίγους- μήνες, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστήριξαν στελέχη της Audi μιλώντας από την υπό εξέλιξη έκθεση του Los Angeles.

Αναλυτικότερα, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Audi, το οποίο επί της ουσίας, θα αποτελέσει την premium εναλλακτική του επίσης ηλεκτρικού και μικρομεσαίου VW Ι.D. Hatchback αποτελεί μέρος των σχεδίων της γερμανικής φίρμας για το λανσάρισμα 12 μοντέλων ηλεκτρικής τεχνολογίας έως το 2025.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του, αν και μέχρι στιγμής, υπάρχουν ελάχιστα γνωστά στοιχεία, πέραν του γεγονότος ότι θα έχει ως αφετηρία την ηλεκτρική εμπροσθοκίνητη αρχιτεκτονική της VW, ΜΕΒ, και αναμένεται να προσφέρει αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 600 χλμ. ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Andreas Mindt αποκάλυψε τις κατευθυντήριες στις οποίες θα υπακούσει το μικρομεσαίο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Audi.

«Μπορείς να σχεδιάσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με στόχο αυτούς που κατά κανόνα ασπάζονται τις νέες τεχνολογίες ή για τους πιο mainstream καταναλωτές. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν απλώς ένα όμορφο αυτοκίνητο χωρίς να ενδιαφέρονται αν είναι ηλεκτρικό ή συμβατικό. Σε λίγους μήνες θα σας δώσουμε μια πρώτη γεύση για το τι εννοούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής της Audi.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο ίδιος επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός ενός compact ηλεκτροκίνητου είναι ένα από τα πιο δύσκολα projects που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας σχεδιαστής.

«Eίναι πολύ εύκολο να σχεδιάσεις ένα supercar, καθώς τα συστατικά με τα οποία έχεις να κάνεις είναι δεδομένα, σαν να σουτάρεις πέναλτι χωρίς τερματοφύλακα. Η σχεδίαση ενός compact ηλεκτροκίνητου με στόχο ένα κομψό όσο και δυναμικό αποτέλεσμα είναι μακράν πιο απαιτητική διαδικασία. Εξίσου δύσκολο είναι να κάνεις και ένα μικρό προσιτό αυτοκίνητο “ευρείας κατανάλωσης” να δείχνει όμορφο».

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024