Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά του Μακρόν

Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά του Μακρόν

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους γαλλικούς δρόμους διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Περισσότερες από 100 συλλήψεις στο Παρίσι

Το είχαν πει και το έπραξαν: Η πράξη υπ’ αριθμόν τρία της δράσης τους θα ήταν εκ νέου στη Λεωφόρο Ηλυσίων.  Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ πήρε τα μέτρα του, μετατρέποντας τη λεωφόρο σε πεζόδρομο με ελέγχους στους παράπλευρους δρόμους και παντελή αποκλεισμό χαμηλά, γύρω από το προεδρικό Μέγαρο.

Τα πρώτα «κίτρινα γιλέκα» (όπως λέγεται το συγκεκριμένο κίνημα των διαδηλωτών) έφθασαν νωρίς το πρωί στο πάνω μέρος της Λεωφόρου, γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου.

Γρήγορα πύκνωσαν, δημιουργώντας έναν κίτρινο κλοιό γύρω από την Αψίδα, αρνούμενοι να κατέβουν στη Λεωφόρο και φοβούμενοι  τον αποκλεισμό από τις πέντε χιλιάδες αστυνομικούς και ΜΑΤ που είχαν μετακινηθεί επί τόπου.

Επεισόδια και συλλήψεις

Έτσι η Αψίδα εν μέσω καπνογόνων μετατράπηκε το πρωί σε σύμβολο των επεισοδίων, παρά το ειρηνικό ξεκίνημα με καθιστή διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων» γύρω από την Αψίδα, όπου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Γρήγορα όμως η κατάσταση άλλαξε, τα οχήματα με αντλίες νερού έκαναν την εμφάνισή τους, τα δακρυγόνα επίσης. Με στόχο τη διασκόρπιση των αστυνομικών δυνάμεων, πολλοί διαδηλωτές πέρασαν στις διπλανές λεωφόρους που φτάνουν ακτινωτά στην Αψίδα.

Ξεφεύγοντας από τον έλεγχο κατόρθωσαν να στήσουν οδοφράγματα είτε ξηλώνοντας τις μεταλλικές προστασίες γύρω από τα δένδρα είτε κουβαλώντας τα κοντραπλακέ με τα οποία πολλοί καταστηματάρχες είχαν προφυλάξει τις βιτρίνες τους.

Τα βίαια επεισόδια είχαν σαν συνέπεια δεκάδες τραυματισμούς και περισσότερες από 100 συλλήψεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024