Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
Αρωματική και πεντανόστιμη
Υλικά
Πορτοκάλια χονδρόφλουδα
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλέγετε πορτοκάλια χονδρόφλουδα, τα τρίβετε σε ψιλό τρίφτη, να φύγει το εξωτερικό της φλούδας, τα χαράζετε κατά μήκος σε 5-6 μερίδες, τις αφαιρείτε και τις κρατάτε στην άκρη. Παίρνετε τα πορτοκάλια ολόκληρα καθαρισμένα όπως μένουν και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε τα από μια σήτα, μετρήστε τον πολτό και υπολογίστε όσο πολτό τόση ζάχαρη. Βάζετε τον πολτό σε μια φαρδιά κατσαρόλα με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Κατόπιν βράζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις φλούδες που έχετε κόψει σε μικρά φετάκια. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη μαρμελάδα. Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά τη μαρμελάδα. Μόλις κρυώσει, τη βάζετε σε βάζα.
- Συνάντηση Κασσελάκη-Σχοινά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη – Τι κουβέντιασαν;
- Περού: Νέος νόμος που χαρακτηρίζει τα τρανς άτομα ως «ψυχικά άρρωστα» προκαλεί μαζικές διαμαρτυρίες
- Η κλιματική κρίση «κόβει» την Ευρώπη στα δύο – Πρωτοφανείς πλημμύρες στον βορρά και καύσωνες στον νότο
- Με Βέρμπιτς και Σένκεφελντ η αποστολή του Παναθηναϊκού – Εκτός ο Ιωαννίδης
- Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν
- Αφρικανική σκόνη σαρώνει τη χώρα – Live η πορεία του νέου «κύματος»