Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα «θαύματα» και η σκληρότητα της χλεύης

Τα «θαύματα» και η σκληρότητα της χλεύης

Τα θαύματα τελείωσαν για τον κ. Τσίπρα. Ο κίνδυνος που διατρέχει είναι κάθε τι που λέει και κάνει στο εξής να πέφτει στο κενό αυτομάτως. Ούτε καν έπειτα από τρεις ημέρες.

Κατά τα γνωστά, τα θαύματα λέγεται ότι αν κάποιος είναι τυχερός, διαρκούν τρεις μέρες.

Στην περίπτωση της κυβέρνησης και του προϊσταμένου της, φαίνεται όμως ότι πλέον κανένα θαύμα δεν της κάθεται. Και με δεδομένη την ταχύτητα με την οποία τρέχει ο πολιτικός χρόνος, αν ο Αλέξης Τσίπρας κατορθώσει να πείσει κάποιους για περισσότερο από τρεις ημέρες, θα πρόκειται για κατόρθωμα που θα προσομοιάζει με την ανάσταση του Λαζάρου.

Τι συνέβη για παράδειγμα με την Συνταγματική Αναθεώρηση; Ανοιξε με πομπώδη και φλύαρο τρόπο μία συζήτηση, εκδηλώθηκαν τσαμπουκάδες κατά της αντιπολίτευσης, έγιναν συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων και αποδεικνύεται ότι τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί ή ακόμη και αν συμβεί, μόνο για αναθεώρηση συντάγματος δεν θα μιλάμε. Περισσότερο και με βεβαιότητα θα έχουμε να κάνουμε με την αποκάλυψη άλλης μίας μικροπολιτικής μεθόδευσης, αν όχι για ένα φιάσκο.

Το ίδιο με τον «χωρισμό» κράτους-εκκλησίας. Βγήκαν προ ημερών ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος, ανακοίνωσαν μία συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία των κληρικών, ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για θαύμα.

Έπειτα πλάκωσαν οι νομικοί και οι συνταγματολόγοι, εξήγησαν ότι αυτά δεν γίνονται και ότι όλα είναι στον αέρα και ήλθε και η Ιερά Σύνοδος και πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη του Αλέξη Τσίπρα και του Ιερώνυμου. Πάει περίπατο η συμφωνία και αν η κυβέρνηση όντως προχωρήσει μονομερώς, καλύτερα να προμηθευτούμε ποπ κορν και να καθήσουμε αναπαυτικά στον καναπέ να παρακολουθήσουμε το θέαμα.

Και με την προσέγγιση του κ. Τσίπρα με την γερμανική σοσιαλδημοκρατία και τα μαθήματα που θα έπαιρνε τάχα από αυτόν, τι έγινε;

Όπως αποδείχθηκε, ο κ.Τσίπρας προ δεκαημέρου, ούτε σε συνέδριο πήγε, ούτε και κανείς τον πήρε στα σοβαρά. Μία κομματική μάζωξη περιορισμένης σημασίας και εμβέλειας ήταν και σαν να μην έφτανε αυτό, δυστυχώς, ο Ελληνας Πρωθυπουργος αποδείχθηκε πως ήταν μία διασκεδαστική ατραξιόν. Εις επήκοον μίας ολόκληρης αίθουσας, ένας γερμανός δημοσιογράφος τον πλησίασε και τον χλεύασε, λέγοντάς του στα αγγλικά: «Ηρθατε εδώ να δείτε κάτι πιο γαμ…νο από την χώρα σας;». Ολοι ξέσπασαν σε γέλια, μαζί και η οικοδέσποινα επικεφαλής του SPD. Η απόκριση ήταν ένα αμήχανο χαμόγελο και κάτι για το πόσο ωραία και αριστερά τα είπε στην ομιλία της η Αντρέα Νάλες.

Αντίστοιχο φιάσκο και στο Πολυτεχνείο, όπου οι ΣΥΡΙΖΑίοι χόρτασαν γιούχα, αλλά παρά ταύτα νόμιζαν ότι απλώς… έβρεχε και συμμετείχαν στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Όπου η γιούχα συμπληρώθηκε με αβγά και καρπαζιές. Δυσάρεστα φαινόμενα και καταδικαστέα, αλλά όταν τις έτρωγαν άλλοι, αυτοί το διασκέδαζαν.

Κάπως έτσι, φαίνεται ότι τα θαύματα τελείωσαν για τον κ. Τσίπρα. Ο κίνδυνος που διατρέχει είναι κάθε τι που λέει και κάνει στο εξής να πέφτει στο κενό αυτομάτως. Ούτε καν έπειτα από τρεις ημέρες.

Το κακό για εκείνον είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται την σκληρότητα της χλεύης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024