Μπισκότα κανέλας
Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας.
Spotlight
- Ξεκίνησαν οι αποχές των μαθητών εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Στη Βουλή η αποκάλυψη του in για τους ελαιοπαραγωγούς – Η ερώτηση Χαρίτση και η απάντηση Τσιάρα
Υλικά για 15 μερίδες
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα
120 γρ. βούτυρο παγωμένο
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα με ένα κουτάλι. Ρίξτε στο μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη. Ρίξτε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και τα στερεά υλικά και πλάστε τη ζύμη. Κόψτε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και πλάστε τα σε μπαλάκια. Σε ένα μπολ βάλτε 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα και ανακατέψτε. Βουτήξτε τα μπαλάκια στο μπολ με το μείγμα κανέλα- ζάχαρη και βάλτε τα σε δύο ταψιά, στα οποία έχετε στρώσει λαδόκολλα. Πατήστε τα μπαλάκια ελαφρά ώστε να πλατύνουν. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα-ζάχαρη και ψήστε τα για 12-15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις