Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class Sedan 2020: Υπό το φως της εξέλιξης

Mercedes-Benz E-Class Sedan 2020: Υπό το φως της εξέλιξης

H τετράθυρη έκδοση της E-Class κάνει μια πρώιμη εμφάνιση ως δοκιμαστικό πρωτότυπο ενώπιον του φωτογραφικού φακού, επιβεβαιώνοντας ότι το γερμανικό μοντέλο βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης η οποία αναμένεται να εμπλουτίσει σημαντικά το τεχνολογικό παλμαρέ του με ορίζοντα το 2020.

Φωτογραφίες: Αutomedia

Μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις των E-Class All Terrain και E-Class Coupe, τη σκυτάλη στα πεδία δοκιμών παίρνει η τετράθυρη έκδοση αμαξώματος της E-Class, επιβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία ανανέωσης σύσσωμης της γκάμας του γερμανικού μοντέλου, βρίσκεται εν εξελίξει, αν και οι πρώτοι καρποί δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν το 2020 οπότε και η ανανεωμένη E-Class, θα κάνει την εμφάνισή της.

Μέχρι τότε, το επιβλητικό τετράθυρο μοντέλο δίνει μια πρώτη γεύση των αλλαγών που θα υιοθετήσει αν και με δεδομένη την χρονική απόσταση που χωρίζει το σήμερα από την τελική του μορφή όσο και την επιμέλεια των Γερμανών στην τεχνική του καμουφλάζ δεν αφήνει περιθώρια για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Έτσι, στο μπροστινό τμήμα διακρίνεται ένα σετ προσωρινών φωτιστικών σωμάτων τα οποία αποτελούν δείγμα των προθέσεων ανασχεδιασμού τους από τους σχεδιαστές της Mercedes-Benz.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες εκτός από την αισθητική αναβάθμιση, τα νέα φωτιστικά σώματα της E-Class θα διαθέτουν και μια σειρά επιπλέον λειτουργιών χάρη στην έξυπνη τεχνολογία Digital Light. Εκτός από τις παραδοσιακές ιδιότητες που έχουν τα αυτόματα φωτιστικά σώματα, η συγκεκριμένη τεχνολογία έγκειται στην αξιοποίηση αισθητήρων που «διαβάζουν» το περιβάλλον μπροστά από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια με την παρεμβολή επεξεργαστών, να μεταβάλλουν αναλόγως τη δέσμη φωτός, εφιστώντας την προσοχή του οδηγού σε «κρίσιμα» σημεία, π.χ. πεζούς, ποδηλάτες, εμπόδια, παρακάμψεις κτλ, ή προβάλλοντας στην άσφαλτο μια σειρά από σχήματα και σήματα που είτε αναλαμβάνουν να επισημάνουν στον οδηγό την σχετική οδική σήμανση είτε να του υποδείξουν την ιδανική κατεύθυνση βάσει του προκαθορισμένου δρομολογίου του και των δεδομένων από το σύστημα πλοήγησης.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η συγκεκριμένη τεχνολογία έξυπνων φωτιστικών σωμάτων αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης, όταν αυτή γίνει πραγματικότητα.

Πλην της τεχνολογίας έξυπνων φωτιστικών σωμάτων, η ανανεωμένη E-Class αναμένεται να εμπλουτίσει το εξοπλιστικό της παλμαρέ και προς άλλες τεχνολογικές κατευθύνσεις, ενισχύοντας με περισσότερες λειτουργίες, ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης τα συστήματα τα οποία διαθέτει.

Επίσης, αν και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τις βελτιώσεις σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα υπάρξουν αναβαθμίσεις με κριτήριο την επιπλέον ισχύ και αποδοτικότητα σε όλο το εύρος της γκάμας, ενώ υπό το ίδιο σκεπτικό, αυξημένο ρόλο θα έχει η υβριδική τεχνολογία η οποία αναμένεται να εκπροσωπείται ποικιλοτρόπως στην γκάμα της ανανεωμένης E-Class.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024