Όπως όλα δείχνουν, η Fiat σχεδιάζει την διεύρυνση της γκάμας της με μια ασυνήθιστη για τα δεδομένα της πρόταση η οποία έδωσε το στίγμα της από την έκθεση του Σάο Πάολο, παίρνοντας την μορφή ενός coupe SUV.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Fiat Fastback όπως ονομάζεται, λειτουργεί ως προπομπός μιας αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής η οποία αναμένεται το 2020.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, το εκτός από την κομψή σιλουέτα που το ταυτοποιεί ως coupe SUV, το μεσαίο crossover διαθέτει εξίσου ασυνήθιστα για την Fiat διπλά φωτιστικά σώματα στο μπροστινό τμήμα το οποίο έχει σμιλευτεί με έντονες ακμές και πτυχώσεις όπως άλλωστε και το υπόλοιπο αμάξωμα που επιχειρεί κατά αυτόν τον τρόπο να δώσει το στίγμα του δυναμισμού.

Επί του παρόντος η Fiat δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική όπου βασίζεται το concept ή όπου θα βασιστεί η έκδοση παραγωγής αν και μια ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι το Fastback βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με τα Jeep Renegade και Fiat 500X.

Aντιστοίχως ανύπαρκτες είναι και οι πληροφορίες που αφορούν το εσωτερικό του μιας και το concept παρουσιάστηκε με σκούρες γυάλινες επιφάνειες που δεν αφήνουν σε κοινή θέα το εσωτερικό του ενώ η Fiat προς το παρόν δεν έχει προς το παρόν δημοσιοποιήσει αντίστοιχες εικόνες.

Όπως και να έχει με τα επιμέρους στοιχεία, το εκκεντρικό για τις συνήθειες της ιταλικής φίρμας μοντέλο αποτελεί, σύμφωνα με τις συστάσεις του Herlander Zola, στελέχους της Fiat στη Βραζιλία, «την υλοποίηση της αλλαγής που επιχειρεί η Fiat».