Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Φρένο» από Βρυξέλλες σε 120 δόσεις και νόμο Κατσέλη

«Φρένο» από Βρυξέλλες σε 120 δόσεις και νόμο Κατσέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες δεν είναι ελπιδοφόρα για τα δύο αυτά μείζονα θέματα αφού οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαϊκών θεσμών δεν προχωρούν όπως θα ήθελε η Αθήνα

«Φρένο» στη νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τις 120 δόσεις αλλά και στην παράταση του νόμου Κατσέλη για έναν ακόμη χρόνο φαίνεται πως βάζουν οι Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες δεν είναι ελπιδοφόρα για τα δύο αυτά μείζονα θέματα αφού οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαϊκών θεσμών δεν προχωρούν όπως θα ήθελε η Αθήνα.

Αναφορικά με το σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας σχετικά με τη νέα ρύθμιση στην οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού φαίνεται πως για την ώρα … σκοντάφτει.

Αρνητικοί εμφανίζονται όμως οι Ευρωπαίοι και για το θέμα του ελληνικού αιτήματος για παράταση του νόμου Κατσέλη για άλλο ένα έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και ότι θα πρέπει να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.

Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ωστόσο, θα επιχειρήσουν να πείσουν τους ευρωπαίους αξιωματούχους για την ανάγκη των ανωτέρω ρυθμίσεων.

Παρατείνεται η αγωνία για τις συντάξεις

Την ίδια στιγμή, τα μηνύματα που έρχονται για το θέμα των συντάξεων δεν είναι ελπιδοφόρα.

Μετά το χθεσινό Eurogroup ευρωπαίοι αξιωματούχοι έσπευσαν να στείλουν μηνύματα προς την Ελλάδα, σχετικά με το θέμα των συντάξεων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup  Μάριο Σεντένο δήλωσε πως «οι θεσμοί και οι ελληνικές Αρχές συζητούν τώρα τον προϋπολογισμό του 2019. Στη βάση της συζήτησης θα διαπιστώσουμε πόσος είναι ο δημοσιονομικός χώρος. Το ότι η ελληνική οικονομία έχει πιάσει τον στόχο του 3,5% δεν είναι υπό αμφισβήτηση» δήλωσε προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι πως θα χρησιμοποιηθεί αυτός το χώρος.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί , ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το μέγεθος του πλεονάσματος είναι υπό συζήτηση, καθώς και το πως θα χρησιμοποιηθεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024