Όλα όσα έγιναν τη μέρα της 28ης Οκτωβρίου περιγράφει ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Το κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας που μετέβη στα Τίρανα, συναντήθηκε με τον Άρντι Βέλιου και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανοί αξιωματικοί ανέφεραν ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε για την ελληνική σημαία αλλά ότι ο Κατσίφας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Όπως είπαν οι Αλβανοί δέχτηκαν τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Αρχικά, όπως είπαν πήγε η αστυνομία της περιοχής αλλά όταν εξαφανίστηκε ο 35χρονος ομογενής κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Δύο σφαίρες

Οι ειδικές δυνάμεις τότε διαπίστωσαν, σύμφωνα πάντα με την αλβανική πλευρά, ότο ο Κατσίφας είχε κατευθυνθεί προς το ύψωμα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Όμως ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός φέροντας δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας αξιωματικός μπόρεσε να δει την δικογραφία αλλά δεν του επετράπη να πάρει αντίγραφο, δηλαδή την είδε επί τόπου.

Ο αρχηγός της Αλβανικής αστυνομίας υποστήριξε ότι όλα έγιναν με βάση το νόμο. Στο ερώτημα από την ελληνική πλευρά τι θα γίνει με την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα και αν θα δοθεί και πότε στους συγγενείς τονίστηκε ότι δεν είναι αρμοδιότητα των αστυνομικών αλλά του εισαγγελέα.

Οι αλβανικές Αρχές αρνούνται την ύπαρξη βίντεο από drone που δείχνει ανταλλαγή πυροβολισμών, εκφράζοντας ότι δεν υπήρχαν εν προκειμένω αξιόποινες πράξεις αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση των όπλων τους στο πλαίσιο νόμιμων προϋποθέσεων.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη εικόνα.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα επιστραφεί αύριο, Τρίτη, στην οικογένεια, καθώς οι αλβανικές αρχές συμφώνησαν σε αυτό, δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί κάθε έρευνα.

Γράψτε το σχόλιο σας