Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξι απλές συνήθειες για να είστε πάντα λεπτή

Έξι απλές συνήθειες για να είστε πάντα λεπτή

Θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας.

Δε χρειάζεται να μπείτε σε πρόγραμμα αυστηρής δίαιτας για να χάσετε μερικά κιλά. Απλά σταματώντας κάποιες κακές συνήθειες και υιοθετώντας έξυπνες πρακτικές, μπορείτε να αφαιρέσετε πόντους από τη σιλουέτα σας.

1. Μην ακολουθείτε εξαντλητικές δίαιτες

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δίαιτα που κάνει θαύματα και θα σας απαλλάξει σε χρόνο-ρεκόρ από τα περιττά κιλά. Οι ακραίες, στερητικές δίαιτες, στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να στερούν από τον οργανισμό απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα, δεν αποτελούν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για ισορροπημένο βάρος, αφού εκπαιδεύουν τον οργανισμό να ξαναπάρει τα κιλά που έχασε και συχνά, ακόμη και να τα διπλασιάσει.

Αντιθέτως, η μεσογειακή διατροφή και τα μικρά, συχνά γεύματα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά.

2. Η δίαιτα δεν πρόκειται να αλλάξει την κατανομή λίπους στο σώμα σας

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Μια γυναίκα μπορεί να συγκεντρώνει περισσότερο λίπος στην κοιλιά, ενώ κάποια άλλη στους γλουτούς ή τους μηρούς. Αυτό ονομάζεται τοπικό λίπος και καμιά ειδική δίαιτα δε θα το αντιμετωπίσει.

Μπορείτε να δείτε βελτίωση με μια ισορροπημένη, ολιγοθερμιδική δίαιτα απώλειας κιλών σε συνδυασμό με γυμναστική. Η άσκηση, αν δείξετε επιμονή και υπομονή, μπορεί να αλλάξει σημαντικά το σώμα σας.

3. Βγάλτε τα τηγανητά, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ από τη διατροφή σας

Βγάλτε από το πιάτο σας τα τηγανητά και μειώστε στο μισό το λάδι ή το βούτυρο που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα. Επίσης, σταματήστε την κατανάλωση αναψυκτικών και αλκοόλ, καθώς οι υγρές θερμίδες είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές!

4. Σαλάτα σε κάθε γεύμα

Να συνοδεύετε πάντα τα γεύματά σας με μια πράσινη σαλάτα με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων.

5. Να τρώτε πάντα πρωινό

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, δεν είναι άλλο από το πρωινό. Τροφοδοτεί με ενέργεια τον οργανισμό, ενισχύει τον μεταβολισμό και περιορίζει τις λιγούρες.

6. Μην τρώτε γρήγορα

Μασήστε αργά την τροφή σας και ακουμπήστε το πιρούνι στο πιάτο έπειτα από κάθε μπουκιά. Έτσι, όχι μόνο θα απολαμβάνετε περισσότερο το φαγητό σας, αλλά θα καταναλώνετε και λιγότερες θερμίδες, αφού θα δώσετε τον χρόνο στον οργανισμό σας να καταλάβει ότι χορτάσατε.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024