Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτοβολταϊκές οροφές σε αυτοκίνητα Hyundai και KIA από το 2020

Φωτοβολταϊκές οροφές σε αυτοκίνητα Hyundai και KIA από το 2020

Οι κορεατικές φίρμες σχεδιάζουν να τοποθετήσουν από το 2020 και εφεξής φωτοβολταϊκά στοιχεία στις οροφές των αυτοκινήτων τους, ανεξαρτήτως του συνόλου με το οποίο εξοπλίζονται, μετατρέποντας από "καταναλωτές σε παραγωγούς ενέργειας".

Οι δύο κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες σκοπεύουν, στο κοντινό μέλλον να επενδύσουν με φωτοβολταϊκά στοιχεία τις οροφές των αυτοκινήτων τους, ανεξαρτήτως του είδους του συνόλου με το οποίο θα εξοπλίζονται (συμβατικό, plug-in ή ηλεκτρικό) προκειμένου να καλύψουν κατ΄αυτόν τον τρόπο ένα μέρος της απαιτούμενης ενέργειας.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε μοντέλα Hyundai και ΚΙΑ, ήδη από το 2020 και θα χρησιμοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις.

Η πρώτη διαμόρφωση η οποία θα είναι και η πρώτη διαθέσιμη θα αξιοποιηθεί σε plug-in υβριδικής τεχνολογίας οχήματα και θα έγκειται στην παρουσία φωτοβολταϊκών πάνελ από σιλικόνη στην οροφή των αυτοκινήτων, και τα οποία θα μπορούν να καλύψουν από 30%-60% των ενεργειακών αναγκών των μπαταριών κατά τη διάρκεια χρήσης μιας ημέρας.

Η δεύτερη γενιά της τεχνολογίας φωτοβολταϊκών στοιχείων τα οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα είναι ημιδιαφανή, θα αφορά μοντέλα που εξοπλίζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και την συμμόρφωσή τους με τις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ημιδιάφανα φωτοβολταϊκά, τα οποία θα λειτουργούν και ως πανοραμική ηλιοροφές θα αποτελέσουν πρωτιά για την εφαρμογή συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η τρίτη γενιά φωτοβολταϊκών πάνελ που εξελίσσουν οι Κορεάτες θα προοριστεί αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα οχήματα με την προοπτική εκτός από την οροφή τους να επενδύουν επίσης και το καπό, συμβάλλοντας στην τόσο κρίσιμη για ηλεκτροκίνητα, επαναφόρτιση η οποία κατά αυτόν τον τρόπο θα συντελείται εν κινήσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αυτονομία της.

«Στο μέλλον, θα προσθέσουμε πολλές διαφορετικές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας στα αυτοκίνητά μας. Οι οροφές φωτοβολταϊκών στοιχείων θα είναι η πρώτη από αυτές και συνεπάγεται ότι τα αυτοκίνητα δεν θα είναι μόνο παθητικοί καταναλωτές ενέργειας, αλλά θα παράγουν κιόλας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jeong-Gil Park, επικεφαλής τεχνολογικής εξέλιξης και σχεδίασης του ομίλου Hyundai.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024