Εκτός από τις νέες εκδόσεις του μικρομεσαίου της μοντέλου, η κορεατική φίρμα αποκάλυψε από τη γαλλική μπιενάλε, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover, με την ονομασία e-Niro το οποίο θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά από τα τέλη του 2018 σε δύο εκδόσεις μπαταριών, με την υπόσχεση για ηλεκτρική αυτονομία 485 χλμ. χάρη στην παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου 64 kWh με τις οποίες εξοπλίζεται η κορυφαία του έκδοση.

Στη βασική έκδοσή του όπου οι μπαταρίες είναι απόδοσης 39,2 kWh, η αυτονομία διαμορφώνεται σε 312 χλμ. και υπόσχονται να αναπληρώνουν ενέργεια από το 20% έως το 80% σε 42 λεπτά με τη συνδρομή ταχυφορτιστή κάτι που ισχύει και για την κορυφαία έκδοση. Η βασική έκδοση εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 136 ίππων και 395 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά την κορυφαία έκδοση, όπως σημειώνει η ΚΙΑ, το μέγεθος αυτονομίας των 485 χλμ. μπορεί, χάρη στην παρουσία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης, να φτάσει έως και τα 615 χλμ. εφόσον το e-Niro κινείται κατά κύριο λόγο σε αστικό περιβάλλον.

Πέρα από τις εντυπωσιακές περγαμηνές αυτονομίας του, το e-Niro με μήκος 4,37 μέτρα είναι κατά περίπου 20 εκατοστά μεγαλύτερο από το ομόσταβλο Hyundai Kona EV, προσφέροντας χωρητικότητα 451 λίτρων για το πορτ μπαγκάζ και έναν ευρύχωρο θάλαμο επιβατών συνεπικουρούμενου του μεταξονίου των 2,7 μέτρων.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό μοτέρ με το οποίο εξοπλίζεται η κορυφαία έκδοση, πρόκειται για ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και 395 χλμ./ώρα το οποίο υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα. Ο αντίστοιχος χρόνος στην περίπτωση της βασικής έκδοσης με το ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων διαμορφώνεται σε 9,8 δευτερόλεπτα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΙΑ επέλεξε να δώσει μια χιουμοριστική παραδοξότητα στη διαφημιστική εκστρατεία προώθησης του νέου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, επιλέγοντας ως πρωταγωνιστή τον… Robert De Niro.

Γράψτε το σχόλιό σας