Με το βλέμμα στραμμένο στη Συνταγματική Αναθεώρηση συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα της Γερουσίας.

Οι εργασίες της συνεδρίασης, η οποία ξεκινά στις 12:00, θα ανοίξουν με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο βασικός στόχος του πρωθυπουργού στον δρόμο προς τις εκλογές είναι να στείλει μήνυμα προοδευτικότητας με την αναθεωρητική διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και να ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάρτιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στους προέδρους των πολιτικών κομμάτων για την εκκίνηση της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Όπως τόνιζε ο πρωθυπουργός στην εν λόγω επιστολή, η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας αλλά και η λήξη της περιόδου των μνημονίων με τη συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την καθαρή έξοδο στις 21 Αυγούστου, έχουν δημιουργήσει «νέες προκλήσεις για τη δημοκρατία, τους κρατικούς θεσμούς, την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Κάλεσε δε, τους πολιτικούς αρχηγούς να συμβάλουν εποικοδομητικά στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης απάντησαν με επιφύλαξη και με τις δικές τους προτάσεις στην επιστολή του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Τι κρύβει η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος – Τα πολιτικά σχέδια του Αλ. Τσίπρα

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο