Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε κλοιό τρόμου οι ΗΠΑ με τα ύποπτα πακέτα, «το βιολί του» ο Τραμπ

Σε κλοιό τρόμου οι ΗΠΑ με τα ύποπτα πακέτα, «το βιολί του» ο Τραμπ

Το κοινό όλων των παραληπτών, στους οποίους εστάλησαν τρομοδέματα, ήταν ότι όλοι τους έχουν ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η χρονική συγκυρία γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, αφού έρχεται μόλις 13 ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου

Ένα δεύτερο ύποπτο δέμα με παραλήπτη τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εντοπίστηκε στο Ντελαγουέαρ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Το πακέτο θεωρήθηκε ύποπτο, καθώς είχε ομοιότητες με μια σειρά άλλων πακέτων που εστάλησαν χθες, Τετάρτη, σε επιφανή πολιτικά πρόσωπα, κυρίως Δημοκρατικούς, όπως το ζεύγος Ομπάμα και το ζεύγος Κλίντον, καθώς και τα κεντρικά γραφεία του CNN στην Νέα Υόρκη.

Το κοινό όλων των παραληπτών, στους οποίους εστάλησαν τρομοδέματα, ήταν ότι όλοι τους έχουν ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η χρονική συγκυρία γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, αφού έρχεται μόλις 13 ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Αυτό το πακέτο που προοριζόταν για τον Τζο Μπάιντεν, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ είχε λάθος διεύθυνση και επιστράφηκε στον αποστολέα, έρχεται να προστεθεί στα πάμπολλα που έχουν αποσταλεί από τις αρχές της εβδομάδας, έχοντας στο «στόχαστρο» κάποιον που έχει ασκήσει κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ένα παρόμοιο πακέτο εστάλη σε μη κατοικημένο κτήριο στη συνοικία Τραϊμπέκα στο Μανχάταν, που αποτελεί την έδρα δύο επιχειρήσεων οι οποίες σχετίζονται με τον Χολιγουντιανό αστέρα Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Εριστικός ο Τραμπ

Κατά των ΜΜΕ στράφηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τα ότι υποκινούν την οργή και την πολιτική ρητορική του μίσους καθώς άλλο ένα ύποπτο δέμα, που φέρεται να είναι παρόμοιο με τα δέματα-βόμβες που εστάλησαν σε Δημοκρατικούς αυτή την εβδομάδα, εντοπίστηκε στο Μανχάταν.

«Ένα μεγάλο μέρος του Θυμού που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας έχει προκληθεί από τη σκόπιμα λανθασμένη και ανακριβή δημοσιογραφία των Παραδοσιακών ΜΜΕ στην οποία αναφέρομαι ως Ψεύτικες Ειδήσεις», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Έχει γίνει τόσο κακό και μισητό που ξεπερνάει κάθε περιγραφή. Τα Παραδοσιακά ΜΜΕ πρέπει να καθαρίσουν τα του οίκου τους, ΓΡΗΓΟΡΑ!» ολοκλήρωσε.

Μπαράζ τρομοκδεμάτων κλυδωνίζει τις ΗΠΑ

Το πρώτο χτύπημα ήρθε τη Δευτέρα, με αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στον Τζορτζ Σόρος, ένα 24ωρο αργότερα ακολούθησε το ζεύγος Κλίντον, ενώ σειρά είχε το ζεύγος Ομπάμα.

Στη συνέχεια, ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε και στα γραφεία που στεγάζεται το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα τρομόδεμα που είχε ως παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν.

Ακολούθησαν αυτά στο γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς, στη Φλόριντα, του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, στο γραφείο της γερουσιαστού των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, στο Σαν Ντιέγκο, καθώς και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ.

Τουλάχιστον ένα ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και εξετάστηκε και στο Καπιτώλιο, στο οποίο αναγραφόταν ως αποδέκτης η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μαξίν Γουότερς. Ο εκπρόσωπος όμως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, ενώ δεν διευκρινίστηκε αν σχετίζεται με τις παραπάνω υποθέσεις.

Η αποστολή τρομοδεμάτων, συνεχίστηκε και την Πέμπτη, με τον Ρομπέρτ Ντε Νίρο να γίνεται αποδέκτης, ενώ δύο ξεχωριστά πακέτα φαίνεται να έχουν σταλεί στον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Την Τετάρτη υπήρξε έντονη φημολογία ότι ένα ύποπτο πακέτο είχε φτάσει και στον Λευκό Οίκο, ωστόσο τελικά πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών

Η αποστολή των τρομοδεμάτων πυροδότησε σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών καθώς οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι «εγκρίνει» τη βία, με αφορμή την αποστολή αυτοσχέδιων βομβών.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024