Η νεαρή όμορφη Marie-Sole Ferragamo παρουσίασε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την σειρά κοσμημάτων της. Τα ιδιαίτερα αυτά μπιζού της Maria-Sole, ταλαντούχας γόνου της εμβληματικής οικογένειας στον χώρο της μόδας με καταγωγή από την Φλωρεντία, βρήκαν περίοπτη θέση στις μικρές βιτρίνες στο κομψό κατάστημα της Ιλεάνας Μακρή επί της Πατριάρχου Ιωακείμ.

Οι βιτρίνες αυτές στο εσωτερικό του καταστήματος φιλοξενούν τις δημιουργίες και άλλων σχεδιαστών της νέας γενιάς. Η Ιλεάνα Μακρή άλλωστε έχει εδώ και πολλά χρόνια κερδίσει την διεθνή αναγνωρισιμότητα μέσα από την δουλειά της. Τα κοσμήματα που σχεδιάζει η Μακρή έχουν τοποθετηθεί στις βιτρίνες του περίφημου “Barney’s” της Νέας Υόρκης, στην “Colette” στο Παρίσι, σε πολύ γνωστά μαγαζιά στο Λος Άντζελες (εκεί όπου «ανακάλυψαν» τους υπέροχους σταυρούς της οι Λένι Κράβιτς και Τζιόρτζιο Αρμάνι) στην Νότιο Γαλλία κ.ά.

Μαργαρίτα Σφέτσα με τον πατέρα της σχεδιάστριας Leonardo Ferragamo

Λειλά ΧόνταΙλεάνα Μακρή Maria-Sole Ferragamo

Ιλεάνα Μακρή-Αρετή Ντάρμα

Η Ιλεάνα Μακρή αποφάσισε να δώσει λοιπόν ευκαιρίες σε καινούργιες ιδέες και νέους δημιουργούς τους οποίους φιλοξενεί στο επιτυχημένο κατάστημά της. Το brand So-Le αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας όπως αυτή εξιστορείται μέσω των κοσμημάτων της. Η δημιουργός εξυμνεί έτσι κάθε πτυχή της προσωπικότητάς της – από τον έμφυτο δυναμισμό της έως τον διακριτικό αισθησιασμό τον οποίο αποπνέει. Το ύφος είναι προχωρημένο avant-garde. Είναι σχεδιασμένα στο Λονδίνο και κατασκευάζονται στην Φλωρεντία. Η artistic director Maria-Sole Ferragamo μέσα από τα ευκολοφόρετα couture κοσμήματά της αποθεώνει την κίνηση και τις αρχιτεκτονικές γραμμές. Θεωρώ ότι τα ογκώδη βραχιόλια από δέρμα σε ζωηρά χρώματα είναι τα ωραιότερα…