Επτά γλυπτά, με ζωηρόχρωμες όψεις, προσγειώθηκαν προσφάτως στους δρόμους της Βοστώνης. Με όνομα «Αέρας, Θάλασσα και Γη», η σειρά του Οκούντα Σαν Μιγκέλ (Okuda San Miguel) εγκαταστάθηκε στον «διάδρομο του λιμανιού» της πόλης.

Είναι το μεγαλύτερο έως σήμερα έργο τέχνης σε δημόσιο χώρο του παγκοσμίως γνωστού Ισπανού καλλιτέχνη. Τα ύψους 2,5 έως 3,6 μέτρων γλυπτά έχουν τοποθετηθεί, ανά διαστήματα, στις νησίδες της λεωφόρου Seaport, δημιουργώντας έναν δημόσιο διάδρομο από την Sleeper Street έως την East Service Road.

Ανάμεσα σ’ αυτά, ένα ανθρωπόμορφο θαλάσσιο τέρας με λέπια, ένας γλάρος με χέρια και πόδια. Ο Οκούντα εξερευνά και εδώ τα αγαπημένα του θέματα: την ιστορία της ζωής και της συνύπαρξης, τις παρυφές της μυθολογίας όπου το ζωικό βασίλειο συναντά τον κόσμο των ανθρώπων.

«Η τέχνη πρέπει να είναι συνεχώς παρούσα σε δημόσιους χώρους, και η αποστολή μου είναι να μετατρέψω αυτούς τους χώρους κατά τρόπο που να διευρύνει την εμπειρία του περαστικού. Στόχος μου είναι να δημιουργώ ζωντανούς χώρους, γεμάτους χρώμα και θετική διάθεση, βοηθώντας κι ελπίζοντας να αλλάξω τις ζωές των ανθρώπων. Θέλω να πάψουν οι άνθρωποι να κοιτούν το πεζοδρόμιο και ν’ αρχίσουν να κοιτάνε ψηλά και γύρω» δηλώνει ο Οκούντα Σαν Μιγκέλ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο