Ένα μουσείο που ακούει στο όνομα «Fashion For Good» άνοιξε στο κέντρο του Άμστερνταμ. Με διαδραστικά εκθέματα, στοχεύει να εξοικειώσει τους επισκέπτες με την «υπεύθυνη» μόδα.

Εγκαινιάστηκε στις 5 Οκτωβρίου και σχεδιάστηκε από το με έδρα τις ΗΠΑ στούντιο Local Projects. Τα εκθέματα είναι σχεδιασμένα για να αλλάξουν τις αγοραστικές συνήθειες του κόσμου, αναδεικνύοντας τις σπάταλες πρακτικές της βιομηχανίας μόδας, αλλά και για να υποδείξουν στους καταναλωτές τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιδράσουν οι ίδιοι.

Ο ιδρυτής του Local Projects, Τζέικ Μπάρτον πιστεύει ότι είναι σημαντικό «να δώσουν ώθηση στη συζήτηση οι καταναλωτές» για να εξασφαλιστεί το ότι, στο μέλλον, μόδα και βιωσιμότητα μπορούν να βαδίζουν χέρι-χέρι.

«Όταν ξεκινήσαμε το πρότζεκτ, σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε ότι η βιομηχανία ρούχων ήταν μία από τις βιομηχανίες με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αλλαγή του κλίματος, συμπεριλαμβανομένων και των 1,2 δισεκατομμυρίων τόνων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, κάθε χρόνο» υπογράμμισε.

Στο πωλητήριο του μουσείο υπάρχουν μόνον αντικείμενα των οποίων η βιωσιμότητα είναι βεβαιωμένη. Η θεματική κατηγορία των κολεξιόν που πωλούνται αλλάζει κάθε τρεις μήνες. Η τρέχουσα – που είναι και η πρώτη – αφορά στον ρόλο του νερού στη βιομηχανία μόδας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο