Ντοματόσουπα
Προτού σερβίρετε, μπορείτε να γαρνίρετε τη σούπα με λίγη θρυμματισμένη φέτα.
Spotlight
-
Αθήνα: Ποια ήταν η αληθινή όψη της όταν έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους
-
Η απειλή του πόθεν έσχες για την υποψηφιότητα Κασσελάκη – Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τους «κόφτες»
-
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής
-
«Πόσες μπουνιές απαιτούνται για να είναι κακοποιητής;» απαντά η Πολυζωγοπούλου στον Λύτρα
Υλικά για 4 μερίδες
4 ντομάτες μεγάλες
1 αγγούρι
1 πιπεριά πράσινη (για γεμιστά)
2-3 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
θυμάρι
Eκτέλεση
Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες στη βάση τους και πιέζουμε απαλά να φύγουν τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κυβάκια.
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τα σπόρια από το κέντρο και το κόβουμε σε κυβάκια.
Κόβουμε το κοτσάνι της πιπεριάς, την κόβουμε στη μέση κατά μήκος, βγάζουμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πολτοποιούμε.
Σε μια βαθιά σαλατιέρα ή σουπιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε παγωμένο νερό φροντίζοντας να παραμείνει η σούπα πηχτή, αλλά όχι τόσο ώστε να κόβεται με το πιρούνι αλλά ούτε και νερουλή σαν χυμός φρούτων. Δοκιμάστε, προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό, πόσο πηχτή σας αρέσει.
Αν θέλουμε τη σούπα κρύα, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο απ’ όπου θα τη βγάλουμε λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Την ώρα που θα σερβίρετε, προσθέστε και 1 φλιτζάνι τριμμένο πάγο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις