Χουλιαράκης: Ένα και κοινό είναι το σενάριο του προϋπολογισμού
Ένα και κοινό είναι το σενάριο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος απάντησε στην αντιπολίτευση κατά την συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή, σχετικά με τις διαφορές που αποτυπώνονται όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ένα και κοινό είναι το σενάριο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος απάντησε στην αντιπολίτευση κατά την συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή, σχετικά με τις διαφορές που αποτυπώνονται όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι δύο τα προσχέδια, ένα και κοινό το περιεχόμενο», ενώ εξήγησε ότι στο πλαίσιο της υποχρέωσης της χώρας να καταθέτει ένα προσχέδιο στην Βουλή και ένα στην Κομισιόν, όπως και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, «η μορφή του προσχεδίου είναι κοινή και κλειδωμένη για όλα τα κράτη μέλη».
Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ι. Κουτσούκος διερωτήθηκε πώς εξηγείται το γεγονός ότι στο προσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται στο 3,56% του ΑΕΠ, ενώ στο προσχέδιο που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρωτογενές είναι 3,9% του ΑΕΠ. Απαντώντας ο κ. Χουλιαράκης διευκρίνισε ότι στο δεύτερο κείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη μετατρέπονται σε όρους μεταμνημονιακής εποπτείας και ως εκ τούτου προκύπτει μια διαφορά της τάξης του 0,1 με 0,2%.
Ενώ ανέφερε ότι η μορφή του προσχεδίου έχει δύο πυλώνες: το σενάριο βάσης, για το οποίο έχει μιλήσει και ο Ευ. Τσακαλώτος, που περιλαμβάνει τα κύρια δημοσιονομικά μεγέθη όπως θα διαμορφώνονταν αν δεν υπήρχε καμία νομοθετική παρέμβαση και εκείνο όπου υπάρχει η περιγραφή των παρεμβάσεων που σκοπεύει να ενσωματώσει η κυβέρνηση στο τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου.
- Νέο άλμπουμ, παλιοί λογαριασμοί και ένα μεγάλο ερώτημα: Τι σκεφτόμαστε σήμερα όταν ακούμε τον Morrissey;
- Φουλ για πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, έπεσε ο Παναθηναϊκός – Οι πιθανότητες για τη regular season της Euroleague (pic)
- Συρία: Νέα κλιμάκωση – Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον» δηλώνουν οι Σύροι Κούρδοι
- Αναθεώρηση όρων δόμησης στο Λουτράκι
- Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Φαραντούρης και με τη «βούλα» της Επιτροπής Δεοντολογίας
- Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων
