Χουρµάδες µε γκερεµέζι
Εξωτικός χουρμάς και κατσικίσιο μαλακό τυράκι
Spotlight
-
Ξεσηκωμός για την Υγεία στην Κρήτη - «Ο κόσμος έχει ξεχειλίσει από θυμό...»
-
Εντυπωσιακές εικόνες: Φοιτητές του ΑΠΘ ανακάλυψαν κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα
-
Σε ναυτική αποζημίωση - ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης
-
Έκθεση κόλαφος για την Τουρκία - Προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων
Υλικά (για 10 άτοµα)
10 χουρµάδες Medjool
100 γρ. γκερεµέζι (µαλακό κατσικίσιο τυρί)
ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
µαύρο πιπέρι, φρεσκοσπασµένο
φιστίκια Αιγίνης, µέτρια κοµµένα
Εκτέλεση
Χαράσσουµε µια σχισµή κατά µήκος των χουρµάδων και αφαιρούµε το κουκούτσι. Μοιράζουµε το τυρί σε δέκα κοµµάτια, το ρολάρουµε στο πιπέρι και στο ξύσµα λεµονιού και γεµίζουµε µε αυτό τους χουρµάδες. Τους αναποδογυρίζουµε, ώστε το τυρί να ακουµπήσει στα φιστίκια και αυτά να κολλήσουν επάνω του.
Τοποθετούµε σε πιατέλα, καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και διατηρούµε τους χουρµάδες στο ψυγείο µέχρι το σερβίρισµα. Είναι προτιµότερο να καταναλώνονται µέσα στην ηµέρα που ετοιµάζονται.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις