Βαρβιτσιώτης: Αδιανόητο να υπάρχουν κολαστήρια σαν τη Μόρια
Διά του κ. Βαρβιτσιώτη, η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί «για πολλοστή φορά την απερχόμενη κυβέρνηση να δράσει. Είναι αδιανόητο να λαμβάνει στήριξη 1,6 δισ. ευρωπαϊκών και διεθνών πόρων και να έχει δημιουργήσει κολαστήρια όπως το hot spot της Μόριας»
«Ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών μας συνεχίζεται» υποστηρίζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το «νέο, ντροπιαστικό» δημοσίευμα του «Newsweek» για τη Μόρια.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «αυτή τη φορά, γνωστό αμερικανικό περιοδικό κάνει λόγο για «βιασμούς μικρών παιδιών και για συνθήκες φόβου» εντός του hot-spot της Μόριας. Πρόκειται για ένα ακόμη δημοσίευμα το οποίο προστίθεται στον μακρύ κατάλογο επικριτικών αναφορών του διεθνούς τύπου για την Ελλάδα. Αυτός ο κατάλογος της ντροπής – μόνο το τελευταίο διάστημα – αριθμεί 20 άρθρα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλου του κόσμου» (που ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας επισυνάπτει στη δήλωσή του).
Ο τομεάρχης της ΝΔ θεωρεί ότι «το χειρότερο είναι ότι, την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται. Αρνείται να απαντήσει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, για τα μέτρα που προτίθεται, επιτέλους, να λάβει προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να ομαλοποιήσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που διαμένουν εκεί, αλλά και να διασφαλίσει την τάξη εντός και εκτός των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης».
Διά του κ. Βαρβιτσιώτη, η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί «για πολλοστή φορά την απερχόμενη κυβέρνηση να δράσει. Είναι αδιανόητο να λαμβάνει στήριξη 1,6 δισ. ευρωπαϊκών και διεθνών πόρων και να έχει δημιουργήσει κολαστήρια όπως το hot spot της Μόριας».
Ζητεί δε να «συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, οι υπεύθυνοι, ότι η παρουσία τους θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα, αλλά και βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».
- Ο Όμιλος Antenna εξαγοράζει τον κορυφαίο οργανισμό Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας της Ιταλίας, GEDI, που εκδίδει και τη La Repubblica
- Προπονήθηκε η Εθνική Ανδρών ενόψει των φιλικών με Παραγουάη και Ουγγαρία (pics)
- Ηγέτες της ακροδεξιάς έσπευσαν στη Βουδαπέστη να στηρίξουν τον Όρμπαν, τον πρωτεργάτη του ευρωπαϊκού MAGA
- Ανδρουλάκης: Στα χέρια του η καθαρογραμμένη απόφαση για τις υποκλοπές – «Ντροπιαστική» η εικόνα από τη Λάρισα
- Ο Πάπα Εσιέντου δέχεται απειλές για τη ζωή του λόγω «Χάρι Πότερ»
- Μπαρτομέου: «Όταν ήρθε η ώρα της ανανέωσης του Μέσι, τον έδιωξαν»


