Την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τελούσε υπό κατ’ οίκον περιορισμό, αποφάσισε το τουρκικό δικαστήριο. Η τουρκική δικαιοσύνη τον καταδίκασε μεν σε φυλάκιση τριών ετών, δηλώνοντας όμως πως δεν θα παραμείνει άλλο υπό κράτηση λόγω του χρόνου που είχε παραμείνει προφυλακισμένος.

Ο αμερικανός πάστορας αναμένεται να επιστρέψει πίσω στις ΗΠΑ με αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού, ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ένας εξ αυτών επισήμανε ότι ο Άντριου Μπράνσον θα επιστρέψει στη χώρα του σήμερα Παρασκευή.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου είπε στο Reuters ότι ο πάστορας θα επιστρέψει αεροπορικώς στις ΗΠΑ με στάση στη Γερμανία, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή χρόνο της πτήσης του.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 50χρονος Μπράνσον απέρριψε εκ νέου τις κατηγορίες και δήλωσε προς το δικαστήριο: «Είμαι αθώος. Αγαπώ τον Ιησού, αγαπώ την Τουρκία» δήλωσε, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Μπράνσον δάκρυσε όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

«Ο Θεός απάντησε στις προσευχές μας»

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν την είδηση της απελεύθερωσής του οι γονείς του.

«Τον άφησαν ελεύθερο;» είπε με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή η μητέρα του στο πρακτορείο Reuters. «Προσευχόμασταν όλη νύχτα και όταν επιστρέψαμε σπίτι, αποκοιμηθήκαμε. Δόξα τω Θεώ! Είμαι τόσο ενθουσιασμένη, τόσο ευτυχισμένη!» είπε.

Ο σύζυγός της, Ρον, συμπλήρωσε στο τηλέφωνο πως «ο Θεός απάντησε στις προσευχές τόσων ανθρώπων ανά τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη αντίδραση Τραμπ για την απελευθέρωση Μπράνσον