Ο Κώστας Βαξεβάνης περηφανεύεται ότι είναι δαιμόνιος ρεπόρτερ, ότι κάνει τις μεγάλες αποκαλύψεις και ότι τον κυνηγούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Παραλείποντας, βέβαια να αναφέρει ότι με ορισμένα από αυτά κατά καιρούς συνεργάστηκε.

Σαν παράσημα φέρει τις εναντίον του αγωγές και μηνύσεις, παρουσιάζοντάς τις ως προσπάθεια να τον φιμώσουν.

Δεν είμαι βέβαιος ότι την τελευταία καταδίκη του, ύστερα από εναντίον του αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη, θα την φέρει ακριβώς σαν παράσημο.

Γιατί όπως και να το κάνουμε το να κερδίσει σε βάρος σου δικαστήριο ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει κάνει τις πιο αλλοπρόσαλλες κατά καιρούς δηλώσεις, που πήγε στην ΝΔ αλλά δεν ξεχνά και τις περίεργες πολιτικές ρίζες του και που είναι πολιτικός αλλά και δεν ξεχνάει να πουλάει και βιβλία, δεν είναι κάτι το αυτονόητο.

Για την ακρίβεια είναι κατάντια.

Γιατί σημαίνει ότι αντί να ψάξεις και να βρεις κάτι που πραγματικά να χτυπάει πολιτικά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, απλώς έγραψες κάτι που δεν έστεκε.

Γιατί αυτό που έκανες ήταν απλώς να προσπαθήσεις πάνω στο «σίριαλ» του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει διαστάσεις σκανδάλου αλλά ταυτόχρονα είναι και κάτι που ο φίλος σου ο Πολάκης σπεύδει και να εκμεταλλευτεί για να αποπροσανατολίσει από τα σημερινά χάλια του συστήματος υγείας, να βγάλεις άλλη μια ιστορία.

Μόνο που την έβγαλες από την κοιλιά σου. Από μία συναλλαγή για την αγορά ημερολογίων το 2008 που έκανε το ΚΕΕΛΠΝΟ με την εταιρία του αδελφού του Γεωργιάδη, προσπάθησες να αποδείξεις «οικογενειακές μπίζνες». Και το αποτέλεσμα το ξέρεις καλύτερα εσύ: έφαγες αγωγή και την έχασες.

Για έναν πολιτικό που έχει κάνει απίθανες δηλώσεις, που μπορεί να του χρεώσει κανείς π.χ. μηδενιστικές πολιτικές απόψεις, που ήταν υπεύθυνος για το υπουργείο Υγείας σε μια περίοδο όπου κατέρρεε το σύστημα υγείας, εσύ πήγες να τον κολλήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για να δώσεις «περιεχόμενο» στις διάφορες ατάκες του Πολάκη και τελικά να γράψεις ανακρίβειες.

Γιατί εδώ και καιρό έχεις ξεχάσει τι σημαίνει δημοσιογραφία. Πιο σωστά την έχεις ταυτίσει με την εξυπηρέτηση κομματικών (ενίοτε και επιχειρηματικών) σχεδιασμών.

Και γι’ αυτό χάνεις δικαστήρια. Ακόμη κι απέναντι στον Άδωνι Γεωργιάδη.