Μετά τη Σμύρνη, μετά τη μισή Κύπρο, χάσαμε και το μισό Νομπέλ Ειρήνης.
Ας όψεται ο γυναικολόγος από το Κονγκό!
Υποψιάζομαι πως στο μακρινό Μπουκάβου, όπου δραστηριοποιείται ο γιατρός, δεν είχαν πάρει χαμπάρι τα προγνωστικά του Μαξίμου που δημοσιεύονταν στις εφημερίδες του Μαξίμου και μας έδιναν γκανιάν. «Ενα βήμα» από το (μισό) Νομπέλ.
Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καν αν τα πιστεύουν αυτά στο Μαξίμου ή μόνο τα λένε. Αλλά κάπως έτσι καταλήξαμε να γελάνε κι οι μπακαλιάροι στα φιόρδ της Νορβηγίας.
Σε αντίθεση με τους μπακαλιάρους στα φιόρδ, οι αγωνιστές στην ΕΡΤ κλαίνε. Τους μαύρισε την ψυχή ο μαύρος γυναικολόγος.
Και κλαίνε παρόλο που δεν έχει μπει ακόμη ο εισαγγελέας να τους μαζέψει – τους αγωνιστές, όχι τους γυναικολόγους…
Λάθος. Κι απερισκεψία.
Διότι αν τους μάζευαν τώρα, θα είχαν κάποια δικαιολογία. Ενα ελαφρυντικό. Ισως να έπεφταν και στα μαλακά έως τις εκλογές.
Ενώ αν τους μαζέψει αύριο ο Βορίδης θα χρειαστούν πολλοί γυναικολόγοι και ποινικολόγοι για να τους περάσουν απέναντι.
Προς το παρόν έχουν βγει στα μανταλάκια και βρίζει ο ένας τον άλλο. Οι καταγγελίες προκαλούν φρίκη και η κατάσταση που περιγράφουν αηδία.
Λογικά μετά το «Μνημείο των Νεκρών» της ΕΡΤ θα ανεγερθεί και κάποιο «Ηρώο των Απατεώνων» για να τους θυμούνται οι επόμενες γενιές.
Διότι φοβούμαι πως άλλος τρόπος να τους θυμούνται δεν υπάρχει.
Σε λίγους μήνες ο καλός κόσμος που υποδύεται τους δημοσιογράφους, τις εφημερίδες ή τις τηλεοράσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επιστρέψει στην πρότερη ανυπαρξία του. Οσοι τουλάχιστον δεν συνεχίσουν τη δημόσια πορεία τους μετενσαρκωμένοι σε δικογραφίες.
Αλλά αυτά θα τα δείξει η ζωή. Μην προτρέχουμε.
Εκείνο που κυρίως με εντυπωσιάζει είναι η αμεριμνησία του Παππά.
Ξέρει ότι είναι ο πιο στοχοποιημένος υπουργός της κυβέρνησης. Ξέρει ότι η αντιπολίτευση μαζεύει κάθε άπλυτο κι ότι την επομένη των εκλογών θα είναι πρώτος στη λίστα «καλό κουράγιο».
Τι νόημα έχει να συντηρεί και να καλύπτει μια βρωμερή κατάσταση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση; Ακόμη κι ο Φίλης βγήκε από τα ρούχα του!
Σε τι βοηθάει άραγε την κυβέρνηση ένας θίασος ανυπόληπτων τενεκέδων που κανείς δεν βλέπει, ουδείς ακούει κι ακόμη λιγότεροι διαβάζουν; Μόνο τον υπουργό επιβαρύνει.
Θα μου πείτε: αυτούς έχουν!
Δεν θα πάει ο Νταν Ράδερ για εκπομπή στην ΕΡΤ, ούτε ο Μπεν Γούντγουορντ θα πιάσει δουλειά στο Ντοκουμέντο.
Δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια. Αλλά ευτυχώς γι» αυτό ακριβώς δεν θα μας λείψουν