Κεφτεδάκια με ούζο και κύμινο
Αν θέλετε να τα κάνετε πιο ελαφριά, μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
Υλικά για 4 μερίδες
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
500 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 σφηνάκι ούζο
1 αυγό
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι, ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις πάρει καφετί χρώμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού.
Τους αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
- Βρετανία: Απελαύνεται στη Ρουάντα ο πρώτος αιτηθείς άσυλο μετά την ψήφιση του αμφιλεγόμενου νόμου
- Ράφα: Χερσαία επίθεση θα προκαλέσει «απερίγραπτη τραγωδία», προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Ρωσία: Η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
- ΗΠΑ: Το Κολούμπια απειλεί με αποβολή τους φοιτητές που κατέλαβαν κτίριό του – «Λανθασμένη προσέγγιση» λέει ο Λευκός Οίκος
- Χανιά: Ανοιχτό στο σύνολο της διαδρομής από 1η Μαΐου το Φαράγγι της Σαμαριάς
- Λίβανος: Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη φιάλης αερίου σε εστιατόριο της Βηρυτού