Κανελόνια γεμιστά με πιπεριές και κολοκυθάκια
Αντί για φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατίκι Δομοκού ή ανθότυρο.
Υλικά για 4 μερίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη (για γεμιστά)
5-6 κολοκυθάκια, μέτρια
2 κ.σ. μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
16 κανελόνια
4-5 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, ή 1 κουτί κονκασέ
7-8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο, τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα λαχανικών και τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο σε ένα λαδωμένο ταψί.
Τα περιχύνουμε με την ντομάτα, το κρασί, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, επειδή τα τυριά είναι αλμυρά, και καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.
- Προπονήθηκε ο Χουάντσο – Τη Δευτέρα θα κριθεί η συμμετοχή του στο Game 5
- Έμμα: «Ποιο Πάσχα, ποια γιορτή, ποια χαρά, μου λείπεις όσο δεν φαντάζεσαι» – Ραγίζει καρδιές η μητέρα της
- ΕΕ: Δεν επαρκούν τα πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, λέει ο Έλληνας διοικητής
- Η Eurovision απαγόρευσε τις παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα
- Το ‘πε και το ‘κανε ο Μακρόν, στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία; – Τι αναφέρει Αμερικανός ειδικός
- Νίκησε στην παράταση την Γκραν Κανάρια η Μπαρτσελόνα λίγες μέρες πριν από το Game 5 με τον Ολυμπιακό (95-89)