Κανελόνια γεμιστά με πιπεριές και κολοκυθάκια
Αντί για φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατίκι Δομοκού ή ανθότυρο.
Spotlight
-
Μελέτη καταπέλτης για τα Τέμπη μιλά για αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος - Η αναφορά στις εύφλεκτες ουσίες
-
Γενς Στόλτενμπεργκ: «Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο»
-
Το παρών του Αλέξη Τσίπρα
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
Υλικά για 4 μερίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη (για γεμιστά)
5-6 κολοκυθάκια, μέτρια
2 κ.σ. μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
16 κανελόνια
4-5 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, ή 1 κουτί κονκασέ
7-8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο, τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα λαχανικών και τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο σε ένα λαδωμένο ταψί.
Τα περιχύνουμε με την ντομάτα, το κρασί, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, επειδή τα τυριά είναι αλμυρά, και καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις