Μια από τις πλέον αγαπημένες ελληνικές ταινίες πρόκειται να αναβιώσει στο θεατρικό σανίδι. «Η νεράιδα και το παλικάρι» εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί διαχρονική επιλογή για το ελληνικό κοινό που σε κάθε ευκαιρία βλέπει ξανά και ξανά την ταινία.

Γυρίστηκε το 1969 από τη Φίνος Φιλμ σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι αείμνηστοι Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κρήτη, όπου οικογένειες των Βροντάκηδων και των Φουρτουνάκηδων τρέφουν άσβεστο μίσος, λόγω μιας παλιάς βεντέτας. Τα παιδιά των δύο οικογενειών, ο Μανούσος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) και το Κατερινιώ (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ερωτεύονται, χωρίς να γνωρίζουν αρχικά ότι είναι εχθροί.

Τα αίματα ανάβουν όταν αποκαλύπτεται η κρυφή τους σχέση, αλλά στο τέλος δύο οικογένειες εγκαταλείπουν το μίσος τους για χάρη της ευτυχίας των παιδιών τους που παντρεύονται.

Στην θεατρική μεταφορά

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Βάλαρης σκέφτηκε να μεταφέρει την ταινία από το πανί στο σανίδι. Έτσι, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και πάλι τους Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες αλλά σε μια διαφορετική εκδοχή.

Η μεταφορά της «Νεράιδας και του παλικαριού» στο σήμερα είναι ένα προκλητικό στοίχημα και τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν θα πρέπει να έχουν τη λάμψη και τη χημεία που είχαν οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί.

Έτσι, το ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, το Κατερινιώ, θα παίξει η Μαρία Κορινθίου και το ρόλο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Μανούσο, θα παίξει ο Παναγιώτης Πετράκης.