Με κλεισμένα τα 21 του χρόνια τον περασμένο Μάιο, με εμπειρίες εδώ και 2-3 χρόνια από την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, με προετοιμασίες όπου μετείχαν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Μάρκους Μπεργκ και με ωριμότητα πλέον στο παιχνίδι του και τη συμπεριφορά του, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχει όλο το πακέτο για να κάνει μια καριέρα όπως την έχει ονειρευτεί.
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής εξαιρετικής έως τώρα πορείας της ομάδας. Το ταλέντο του ξεχειλίζει. Το γνώριζαν όσοι προπονητές δούλεψαν μαζί του. Αυτό που θα έπρεπε να τιθασεύσει ήταν ο παρορμητισμός του. Σε όλα. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό χάρη στη βοήθεια των Δώνη και Νταμπίζα. Έχει δουλειά ακόμα για να καταφέρει να μην… παρακαλάει για την εκτέλεση ενός πέναλτι. Θα το καταφέρει κι αυτό.
Είναι τυχερός και εκείνος και πολλά από τα παιδιά μιας χρυσής, όπως αποδεικνύεται, φουρνιάς νεαρών παικτών του Παναθηναϊκού που βρίσκονται δίπλα τους αυτοί οι δύο άνθρωποι. Όσο θα ξεχωρίζουν στον Παναθηναϊκό, τόσο θα ανοίγουν οι πόρτες. Μία προς μία.
Θα ανοίξει η πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ και θα περιμένει εκεί ένα νέο συμβόλαιο για τον Χατζηγιοβάνη. Με αυξημένες αποδοχές, με μεγαλύτερη διάρκεια, πιθανόν με μια ρήτρα που θα αποδεικνύει πως ο Παναθηναϊκός τον εμπιστεύεται και τον αναγνωρίζει.
Θα ανοίξει η πόρτα ενός ξένου συλλόγου, που θα τον παρακολουθήσει, θα τον προσεγγίσει, θα τον ζητήσει. Θα ανοίξει η πόρτα ενός μεγάλου πρωταθλήματος. Έτσι γίνεται συνήθως. Παίζεις, ξεχωρίζεις, σε βλέπουν, σε αξιολογούν, σε ζητούν, σε αγοράζουν.
Πριν απ’ όλα αυτά όμως ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι έτοιμος να ανοίξει μία εξίσου σημαντική – αν όχι τη σημαντικότερη – πόρτα στην καριέρα του. Την πόρτα της Εθνικής Ελλάδος. Δεν είναι μικρός γι’ αυτή. Είναι 21 ετών. Στην Ελλάδα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε… νεούδια τους ποδοσφαιριστές 21 ετών. Ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε και πολλούς εξτρέμ για να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο…