Πίτα με ελιές
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ελιές με φέτα, ώστε να φτιάξετε ένα νόστιμο τυρόψωμο.
Υλικά για 6 άτομα
2 φλ. ελιές θρούμπες
1/2 φλ. + 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ρίγανη
2 φλ. νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τις ελιές και κόψτε τις στα δύο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Σε μια λεκάνη ανακατέψτε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και το νερό μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο χυλό. Προσθέστε τις ελιές, τα κρεμμύδια και τη ρίγανη.
Λαδώστε ένα ταψάκι και απλώστε ομοιόμορφα τον χυλό.
Ψήστε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Γερμανία: Κενό ασφαλείας άφησε εκτεθειμένες τουλάχιστον 6.000 συσκέψεις του στρατού
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί είναι τόσο ακριβή
- Πάσχα: Ανάσταση στο Νέο Κόσμο με εκατοντάδες εκρηκτικά
- Μπαχρέιν: «Νέα» σιιτική ομάδα εξαπολύει την δεύτερη επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ
- Αργεντινή: Κόντρα με την Ισπανία – «Ο Μιλέι έπαιρνε ναρκωτικά» – «Προκαλείτε φτώχεια και θάνατο»
- Χαμάς: Οι διαπραγματευτές της συνομιλούν για την εκεχειρία – Η CIA είναι επίσης στο Κάιρο