Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στόχος η 11η θέση της UEFA

Στόχος η 11η θέση της UEFA

Στη γενική κατάταξη βρισκόμαστε στη 14η θέση, δύο νίκες μακριά από τη 13η Δανία, η οποία ωστόσο συνεχίζει με μία μόνο ομάδα, την Κοπεγχάγη

Τα συστατικά του ποδοσφαιρικού μείγματος των ελληνικών ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν φέτος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι ιδανικά για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.
Την προσεχή εβδομάδα ξεκινά μια ακόμα ποδοσφαιρική οδύσσεια στην οποία μετέχουν οι τρεις ισχυρότερες, αυτή τη στιγμή, ομάδες της χώρας: ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.
Το μέχρι τώρα άθροισμα της απόδοσής τους στα προκριματικά αφήνει ανοιχτό παράθυρο αισιοδοξίας πως η φετινή χρονιά θα αποτελέσει εφαλτήριο για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κορυφαία δεκάδα της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.
Το big 3 μαζί με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης κατάφεραν να συγκεντρώσουν 3.100 βαθμούς, οι οποίοι κατατάσσουν την Ελλάδα μέχρι στιγμής στη 10η θέση στη φετινή βαθμολογία της UEFA.
Τα ποιοτικά στοιχεία είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά σε σχέση πάντοτε με τους βασικούς ανταγωνιστές μας.
Στη γενική κατάταξη βρισκόμαστε στη 14η θέση, δύο νίκες μακριά από τη 13η Δανία, η οποία ωστόσο συνεχίζει με μία μόνο ομάδα, την Κοπεγχάγη.
Η 12η Αυστρία απέχει δύο νίκες και μία ισοπαλία από την Ελλάδα, αλλά συνεχίζει με δύο ομάδες, τη Σάλτσμπουργκ και τη Ραπίντ Βιέννης.
Το ίδιο συμβαίνει και με την 11η Ολλανδία, η οποία εκπροσωπείται από την Αϊντχόφεν και τον Αγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αίαντας είναι μάλιστα πρώτος αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους, γεγονός που καθιστά την αποστολή του Δικεφάλου ακόμα πιο σημαντική καθώς θα υπάρξει διττό όφελος από μια επιτυχία του.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, η κατάληψη της 11ης θέσης στη φετινή βαθμολογία της UEFA αποτελεί έναν εφικτό στόχο που, αν τελικά επιτευχθεί, θα βοηθήσει τα μάλα και στη βαθμολογία της επόμενης σεζόν που είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Είναι χαρακτηριστικό πως, παρά τη φετινή πλούσια συγκομιδή, η χώρα μας βρίσκεται ακόμα στη 15η θέση στη βαθμολογία της επόμενης σεζόν – αν αυτή ξεκινούσε τώρα.
Η στιγμή είναι κατάλληλη για να διορθωθούν οι ανορθογραφίες του παρελθόντος.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024