Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα υλικά και σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το μισό από το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

Χοντροκόψτε το σπανάκι και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος του.

Μόλις το σπανάκι μαραθεί, προσθέστε το ρύζι, και ανακατέψτε, ώστε να απλωθεί καλά το λάδι. Προσθέστε 1 ποτήρι νερό και αλατοπίπερο.

Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά.

Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύψτε το λεμόνι και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σταθεί για 5-10 λεπτά, ώστε να τραβήξει τα υγρά του.