Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι φορές που η Σερένα έχασε την ψυχραιμία της

Οι φορές που η Σερένα έχασε την ψυχραιμία της

Δυστυχώς η κορυφαία τενίστρια πολλές φορές χάνει τον αυτοέλεγχο της

Το ξέσπασμα της Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του φετινού Αμερικανικού Όπεν απέναντι στη Ναόμι Οσάκα κατά του διαιτητή, Κάρλος Ράμος μπορεί να επισκίασε τη νίκη της Ιαπωνίδας ωστόσο δεν ήταν το πρώτο «μελανό» περιστατικό στην καριέρα της Ουίλιαμς.

Οι 23 (!) τίτλοι Γκραν Σλαμ σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα κατορθώματα της εντός κορτ την κατατάσσουν ίσως ως την κορυφαία τενίστρια στην Ιστορία, παρόλα αυτά στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά όπου η Αμερικανίδα ξέσπασε στους διαιτητές. Η δαιμονιώδης σύμπτωση είναι πως και τα τέσσερα περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια Αμερικανικού Όπεν.

US Open 2004

Στα ημιτελικά του Όπεν για το 2004 η Ουίλιαμς αντιμετώπισε τη συμπατριώτισσα της, Τζένιφερ Καπριάτι. Η διαιτητής Μαριάνα Άλβες καταλόγισε λανθασμένα μερικούς πόντους σε βάρος της Ουίλιαμς στο τρίτο σετ. Η 23χρονη τότε τενίστρια ηττήθηκε τελικά με 2-1 σετ (2-6, 6-4, 6-4) κυρίως λόγω των 57 αβίαστων λαθών, ωστόσο μετά την αναμέτρηση δήλωσε πως «ένιωθε ότι την είχαν κλέψει».

Τα δικαιολογημένα παράπονα της οδήγησαν στο να ενσωματωθεί γρηγορότερα η τεχνολογία Hawk-Eye, η οποία βρισκόταν ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο.

US Open 2009

Πέντε χρόνια μετά το περιστατικό με την Καπριάτι η Ουίλιαμς στα ημιτελικά της διοργάνωσης αντιμετώπιζε της Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0 σετ και 6-5 στα γκέιμς του δεύτερου σετ, η Ουίλιαμς έκανε double fault καθώς πατούσε τη γραμμή στο σερβίς της. Το σκορ του γκέιμ βρισκόταν στο 30-15, κάτι που σήμαινε πως η Κλάιστερς είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι.

Νωρίτερα με το τέλος του πρώτου σετ η Σερένα είχε σπάσει τη ρακέτα της, με τη διαιτητή να την προειδοποιεί πως στην επόμενη παρατήρηση θα της καταλογίσει one-point penalty.

Τότε έξαλλη από τη (σωστή) απόφαση της επόπτριας κινήθηκε απειλητικά απέναντί της ξεστομίζοντας βαριές εκφράσεις, οι οποίος οδήγησαν δικαιολογημένα στο point fault για αντιαθλητική συμπεριφορά και στη συνέχεια στον καταλογισμό του παιχνιδιού στην Κλάιστερς.

US Open 2011

Πάλι στο Γκραν Σλαμ της πατρίδας της η Ουίλιαμς αντιμετώπιζε την Αυστραλέζα Σαμάνθα Στόσουρ στον μεγάλο τελικό. Έχοντας χάσει το πρώτο σετ η Σερένα το σερβίς και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 30-40. Σε μια επιστροφή της όμως φώναξε προτού τελειώσει η φάση, κάτι το οποίο απαγορεύεται.

Η κορυφαία διαιτητής, Έυα Ασδεράκη τότε απένειμε τον πόντο στην Στόσουρ ακολουθώντας τον κανονισμό, κάτι το οποίο εξόργισε της Ουίλιαμς που δέχθηκε το μπρέικ στο σερβίς της.

Ύστερα από αρκετές προσβολές στο πρόσωπο της Ελληνίδας διαιτητή το παιχνίδι συνεχίστηκε, με την Ουίλιαμς να γνωρίζει τελικά την ήττα με 2-0 σετ (6-2, 6-3).

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης η Σερένα αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη διαιτητή, ενώ σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου: «Έκανα ένα winner, αλλά από ότι φαίνεται η διαιτητής δεν το μέτρησε».

Στη συνέχεια ωστόσο συμπλήρωσε: «Δεν θα είχε όμως μεγάλη σημασία και να μέτραγε, καθώς η Σάμ (σ.σ η Σαμάνθα Στόσουτ) έπαιξε πολύ καλά».

US Open 2018

Επιστρέφουμε στο παρόν και τον πρόσφατο τελικό του Αμερικανικού Όπεν απέναντι στην Ναόμι Οσάκα. Σε περίπτωση κατάκτησης του 24ου τίτλου της Γκραν Σλαμ η Σερένα θα έσπαγε το δικό της ρεκόρ.

Στις αρχές του δεύτερου σετ, ο ρέφερι της αναμέτρησης προειδοποίησε την Ουίλιαμς επειδή θεώρησε πως δεχόταν οδηγίες από τον προπονητή της. Η Αμερικανίδα αντέδρασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν κλέβω για να νικήσω. Προτιμώ να χάσω», ενώ στην επόμενη αλλαγή πλευράς είπε απευθυνόμενη στον Ράμος: «Δεν έχω δεχθεί καμία προπονητική οδηγία. Δεν έχω εξαπατήσει ποτέ και κανέναν στην ζωή μου, έχω μία κόρη και αγωνίζομαι για το σωστό. Μου χρωστάς εξηγήσεις, μία συγγνώμη».

Λίγο αργότερα κι ενώ η Οσάκα προηγείται με 4-3, η Σερένα δέχεται νέα επίπληξη (point penalty) επειδή έσπασε την ρακέτα της μετά την απώλεια του σερβίς της και ακούγεται να λέει στον Ράμος: «Μου επιτίθεσαι. Έχεις κάνει λάθος. Δεν θα διαιτητεύσεις ποτέ ξανά σε δικό μου αγώνα. Μου χρωστάς μία συγγνώμη. Εσύ είσαι ο ψεύτης. Μου έκλεψες έναν πόντο».

Τότε ο Πορτογάλος διαιτητής, σε μία εξαιρετικά σπάνια απόφαση για τα δεδομένα του τένις, τιμωρεί την Ουίλιαμς με ένα γκέιμ (game penalty), η Οσάκα προηγείται πλέον με 5-3, για να φθάσει τελικά στην ιστορική νίκη με 6-4.

Κατά τη διάρκεια της απονομής η 37χρονη αποδοκιμάστηκε έντονα από το πλήθος, καθώς στιγμάτισε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της Οσάκα.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024