Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκούν οι παροχές για να γυρίσει το ματς;

Αρκούν οι παροχές για να γυρίσει το ματς;

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι εάν αυτά τα μέτρα μπορούν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο παιχνίδι με άλλους πολιτικούς, επικοινωνιακούς και δημοσκοπικούς όρους

Σε παλαιότερη διαφήμιση κυριαρχούσε το ερώτημα, «γυρίζει το ματσάκι;». Αυτό το ερώτημα ενδεχομένως να κάνουν και τα κυβερνητικά στελέχη στο δρόμο για τις εκλογές. Είναι εφικτό; Για τους περισσότερους η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν το πρώτο βασικό σημείο στην προσπάθειά του ΣΥΡΙΖΑ να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται σταθερά αλλά έχει αρχίσει να αυξάνεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και άρα θα κλείσει η ψαλίδα. Πόσο; Άγνωστο, καθώς στην πολιτική πολλά είναι απρόβλεπτα και ακόμα και ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να ανατρέψει παγιωμένες καταστάσεις και δεδομένα.
Παρακολουθώντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ όλοι κατάλαβαν την αγωνία του Πρωθυπουργού να αλλάξει την πολιτική ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική εικόνα για την κυβέρνησή του και το κόμμα. Εύκολο; Προφανώς και όχι, αλλά το πακέτο των μέτρων που ανακοινώθηκε ήταν αντικειμενικά «γενναίο» και μεγάλο με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι εάν αυτά τα μέτρα μπορούν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο παιχνίδι με άλλους πολιτικούς, επικοινωνιακούς και δημοσκοπικούς όρους. Η προσπάθεια είναι δύσκολη και έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι πολλές φορές οι παροχές δεν αποτελούν και δυνατό όπλο, όχι για να αλλάξει, που μπορεί να γίνει αυτό ως ένα βαθμό, το κλίμα αλλά για την πλήρη πολιτική ανατροπή. Εξάλλου οι πολίτες έχουν πάρα πολλά προβλήματα και θέλουν άμεσες, ρεαλιστικές, βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις.
Δεν είναι σίγουρο αν η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε δυο φάσεις, 2019-2020 ή αν η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, γυρίζει το ματσάκι. Το σίγουρο είναι ότι το κάνει πιο ενδιαφέρον με απρόβλεπτες στιγμές και δείχνει πως δεν θα είναι περίπατος για τη ΝΔ, όπως περίμεναν πολλοί.
Το ματσάκι πάντως τώρα αρχίζει επί της ουσίας και τελειώνει με το σφύριγμα του διαιτητή, δηλαδή την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024